x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Edilul din Cluj tace şi invocă pactul conjugal. Unul dintre avocaţi acuză cenzurarea interceptărilor în care apare numele lui Boc

Edilul din Cluj tace şi invocă pactul conjugal. Unul dintre avocaţi acuză cenzurarea interceptărilor în care apare numele lui Boc

de Iulia Barbu    |    21 Noi 2011   •   16:36
Edilul din Cluj tace şi invocă pactul conjugal.  Unul dintre avocaţi acuză cenzurarea interceptărilor în care apare numele lui Boc

Instanta suprema a luat in discutie, ieri, contestatiile facute de primarul Clujului, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia, impotriva deciziei Curtii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare pentru 29 de zile. Apostu a declarat in fata judecatorilor ca a mers in mai multe excursii impreuna cu familia si prietenii si ca de fiecare data el a platit integral aceste plecari.

In legatura cu presupusa pre­tin­dere de catre edil a unor foloase sau bani de la comerciantii de pepeni, acesta le-a aratat judecatorilor ca el nu a avut nici o implicare in pre­tin­de­rea unor astfel de foloase. Primarul din Cluj ar fi primit 4.000 de euro pentru fiecare spatiu pentru care municipalitatea aloca autorizatie pentru vanzatorii de pepeni, dar si produse agricole, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului. In acest sens, se arata ca, la 16 iunie 2011, Primaria Cluj-Napoca, sub semnatura lui Apostu, a eliberat, pentru anul in curs, 26 de autorizatii de comercializare stradala (in principal pentru pepeni).

Din evaluarea sumelor colectate, raportat la numarul de autorizatii emise de Primaria Cluj numai pentru acest an, ar rezulta suma de 50.000 de euro remisa in acest context ilicit lui Sorin Apostu.

Conform procesului-verbal de per­chezitie efectuata la locuinta so­tilor Apostu reiese ca au fost gasite su­mele de 10.000 de euro si de 50.000 de lei, a caror provenienta a fost justificata de edilul Clujului ca rezultat al economiilor sotiei, iar cu ocazia audierii sale in instanta el a precizat ca aceste sume de bani au fost scoase din bancasi urmau sa fie utilizate pentru o deplasare a sa in Germania pentru realizarea unor lucrari stomatologice, precumsi pentru plata impo­zitului. Apostu a mai recunoscut, ieri, ca detine 17 telefoane mobile, dintre care el folosea efectiv doua, sotia sa alte doua, sustinand insa ca nu este colectionar.

Intrebat despre relatia sa cu de­nun­­tatoarea Aspazia Droniuc, edilul Clujului le-a spus magistratilor ca o cunoaste pe femeie de aproape zece ani, inca de pe vremea cand aceasta facea presa.
Edilul nu a putut raspunde mai multor intrebari ale magistratilor, in legatura cu contracte de asistenta incheiate de sotia sa, datorita unui pact pe care acesta l-a facut cu Mo­ni­ca Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasa. "Acasa aveam un pact cu sotia de a nu discuta chestiuni profesionale si de aceea nu am stiut de contractul incheiat de sotie cu Aspazia Droniuc", a declarat edilul Clujului. Pe parcursul dezbaterilor de ieri, unul dintre avocatii omului de afa­ceri Calin Stoia le-a spus jude­catorilor ca instanta clujeana nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptari dintre omul de afaceri Calin Stoia si numitul "Bujor" in care s-a pomenit numele lui Emil Boc. Avocatul a citit pasajul din interceptare care nu s-ar regasi in transcrierea indicata: "Eu personal... nu ma bat pe burta cu Emil Boc si chiar daca il stiu de cand era primar nu m-am dus niciodata sa-i cer «mai, ajuta si tu un prieten»".

Avocatul lui Stoia a aratat ca, in opinia sa, acest pasaj ar da "greutate" acuza­tiilor aduse celor doi, aratand ca in reali­tate probele procurorilor nu dovedesc in vreun fel acuzatii­le pe care le aduc clientului lor.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.
In acest dosar sunt invinuiti pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (aso­ciat la Kiat Group Construct).

Sorin Apostu s-a prezentat ieri la instanta suprema, unde a declarat ca el a platit integral excursiile familiei si prietenilor

×