x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EDIŢIE DE COLECŢIE, 10 NOIEMBRIE - Cum era Maestrul Ştefan Iordache!

EDIŢIE DE COLECŢIE, 10 NOIEMBRIE - Cum era Maestrul Ştefan Iordache!

05 Noi 2008   •   00:00
EDIŢIE DE COLECŢIE, 10 NOIEMBRIE - Cum era Maestrul Ştefan Iordache!

Ce poţi să faci când se întâmplă aşa ceva? Ce poţi să faci când pleacă “CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMĂNTENI”?



(…) A “GLISAT” ca un patinator genial prin roluri şi texte. A fost “STRĂIN”, departe de Rahova lui. A fost “CEL CARE A PLĂTIT CU” moartea pentru dumnezeirea din el. Pe “TICĂLOŞI” i-a urât şi n-a aşteptat nici măcar “NOIEMBRIE” ca să ne danseze “ULTIMUL BAL”. A fost “OMUL ZILEI” noastre ca partener unic şi se face “VINOVAT” doar pentru faptul ca ne-a părăsit şi ne-a lăsat prea speriaţi. Cu o “VIZIUNE FLAMANDĂ”, sigur inconfundabilă, cu o “ASCENSIUNE” asemenea lui “ARTURO-UI” de neoprit, a dansat muzica “ARTEI DE A FI  ONEST” şi a stat pe tronul regilor în atitudinea de neconfundat, de neatins pentru alţii. A urcat “TURNUL EFFEL” până sus, sus de tot, şi, bineînţeles, că l-a întrecut cu brio!

A fost “RICHARD III” şi “TITUS”, şi mai ales “HAMLET”. Şi Maestrul a fost chiar “MAESTRUL” cu a sa “MARGARETA”. Doamne! Cum era Maestrul !! Şi a avut şi viziunea unui “AMURG”, nu neapărat “BURGHEZ”. A stat cuminte în azilul lui “ALEX ŞI MORISS” ca să înveţe, poate, cum e singurătatea de dincolo. Şi s-a jucat pervers şi trist cu “LOLITA”. ŞTEFAN, actorul NEPERECHE. Doamne ! Cum era “MAESTRUL”! Şi aş vrea, dacă mi-ar permite, cu toată reverenţa şi umilinţa mea, doar atât: să-l îmbrac “PE CEL GOL” acum (când îi este poate frig, prea frig, ACOLO) cu tot gândul meu. Şi aş mai vrea să-l ştiu într-un “HOTEL DE LUX” al celor mai merituoase fiinţe de pe pământ la Curtea lui Dumnezeu. (Carmen Galin)

O ediţie specială a Ediţiei de Colecţie dedicată unui om fără egal. Este însoţită de un cd pe care vom regăsi muzică şi poezie cu Ştefan Iordache.

×
Subiecte în articol: observator