x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de Colecţie – Frumuseţea de altădată

Ediţie de Colecţie – Frumuseţea de altădată

23 Mar 2011   •   20:25
Ediţie de Colecţie – Frumuseţea de altădată

Feminitate şi eleganţă. Frumoasele doamne şi domniţe din Evul Mediu. Bogăţia şi frumuseţea costumului popular românesc. Miss România. Balurile din lumea bună a Bucu­reştiului. Despre toate acestea veţi citi în Ediţia de Colecţie de luni, 28 martie, a Jurnalului Naţional: "Frumuseţea de altădată".

Frumuseţea de altădată poate fi şi frumuseţea noastră dacă, odată descoperită, vom şti să ne raportăm la farmecul ei tainic într-un mod personal, modern, avangardist. Eleganţa, rafinamentul, melancolia şi candoarea femeilor care ne privesc din fotografii de dincolo de timp ne tulbură şi totodată ne invită să le cunoaştem lumea de mult apusă. Ba mai mult, ne face  să îndrăznim, cu inteligenţă şi imaginaţie, să reinventăm tot ce a avut mai frumos, mai profund. Femeile din fotografiile de demult, prin vestimentaţie şi accesorii, prin atitudine, prin tot ce se poate exprima dincolo de cuvinte, ne învaţă o lecţie pe care am vrut cu tot dinadinsul să o uităm: feminitatea. Astăzi, gingăşia, candoarea, delicateţea sunt privite cu dispreţ şi, fiind considerate apanaj al vulnerabilităţii, al lipsei de putere şi autoritate, sunt alungate în cel mai tainic colţ al inimii noastre.

Arta de a fi femeie a fost uitată, feminitatea e confundată cu fotografiile provocatoare din reviste şi a ajuns să fie considerată doar o simplă aparenţă când, de fapt, este vorba despre esenţă pură, vibraţie, magnetism. Nici frumuseţea nu mai ştie bine ce e cu ea, a ameţit sub atâtea anestezii şi bisturiuri, a uitat că, dacă există cu adevărat, trebuie să fie dublată de o frumuseţe a minţii şi a spiritului.

Jurnalul Naţional vă oferă o Ediţie de Colecţe de excepţie. Vă dedicăm frumuseţea... în toate formele ei!

×