x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Educație civică predată de o fetiță de 9 ani. STS publică dialogul cu copila

Educație civică predată de o fetiță de 9 ani. STS publică dialogul cu copila

16 Apr 2021   •   20:50
 Educație civică predată de o fetiță de 9 ani. STS publică dialogul cu copila

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale publică dialogul cu copila.

- 112, ce urgență aveți?
- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
- În stația de autobuz, vizavi de (...).
- Cum te cheamă?
- R.C.E. și am 9 ani.
- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
- Bine, mulțumesc mult.

Fetița din Bistrița-Năsăud a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva.

Fetița a deschis portofelul ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112 a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

„Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, transmite STS.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: educatie civica