x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EFT, principala amendată de pe piața energiei, are certificat anticoruptie! Cine o conduce?

EFT, principala amendată de pe piața energiei, are certificat anticoruptie! Cine o conduce?

de Dan Constantin    |    11 Ian 2016   •   16:11
EFT, principala amendată de pe piața energiei, are certificat anticoruptie! Cine o conduce?

Partea leului din amenda aplicata de Consiliul Concurenței mai multor firme care au tranzactionat energia electrica furnizata de Hidroelectrica a fost luata de ENERGY FINANCING TEAM-Elveția.

16 milioane de euro, din intreaga amenda de 37 de milioane euro, reprezintă 43 la suta din cuantumul sanctiunii financiare, pondere care reflecta , credem , ”contributia” la alterarea pietei de energie din Romania.

Compania face parte din Grupul EFT care are activitati pe piata energiei din Europa Centrala si Balcani. Principala funcție de conducere o detine Vuk Hamovic din a carei biografie retinem ca este fiul fostului sef al ARMATEI Iugoslaviei in perioada 1961-1967, Rade Hamovic a fost general colonel si a trait pana in anul 2009. Fiul lui a detinut importante responsabilitati in companii din domeniul energiei in perioada comunista si s-a adaptat la schimbarile din spatiul iugoslav, fiind un adversar, potrivit biografiei, al regimului Milosevic.In EFT, o funcție de vicepresedinte, responsabil pentru operatiunile de trading, o detine fiul lui Vuk,Milos Hamovic.

EFT MENTIONEAZA CA ACTIVITATEA ESTE CONDUSA DUPA INALTE PRINCIPII DE ETICA IN AFACERI, semnand conventiile in domeniu si asumand standardele anticorupție. 

×