x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Băsescu: Tata nu a minţit, ci nu a specificat că am făcut ultimul an de studii în America

Elena Băsescu: Tata nu a minţit, ci nu a specificat că am făcut ultimul an de studii în America

25 Mar 2009   •   00:00

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, a declarat, miercuri, la Pro TV, că tatăl său nu a minţit când a spus că ea a terminat şcoala în SUA, ci doar nu a specificat că a făcut ultimul an de studii la o universitate americană.



"Tatăl meu nu a minţit. (...) Tatăl meu nu a specificat că am făcut ultimul an de studii în America", a declarat Elena Băsescu.

Ea a precizat că a făcut anul terminal la James Madison University din Virginia, în cadrul unui schimb de studenţi cu Universitatea Româno-Americană.

Elena Băsescu a menţionat că are şi un masterat şi că a urmat şi un curs introductiv la Colegiul Naţional de Apărare.

Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part time, în toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003, la James Madison University în SUA, ceea ce nu înseamnă că a absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ, aşa cum a susţinut tatăl său, preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiune televizată.

Potrivit Hotnews, care îi citează pe reprezentanţii James Madison University, Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part-time în Statele Unite, în toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003.

"Elena Băsescu a fost student part-time la James Madison University în timpul semestrelor din toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003. Ea nu a obţinut o diplomă JMU. Acest student s-a înscris la nouă ore-credit pentru ambele semestre, din toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003. JMU consideră că un student este full-time când se înscrie la 12 ore-credit sau mai mult", se arată în răspunsul oficial al Universităţii James Madison din Statele Unite trimis HotNews.

Universitatea Româno-Americană susţine că Elena Băsescu şi-a petrecut ultimul an de facultate la JMU în cadrul unui schimb de studenti. Cu toate acestea, în CV-ul Elenei Băsescu de masterand la SNSPA scrie că a studiat doi ani în America, nu unul singur.

"Nu se poate spune că a terminat în Statele Unite. Elena Băsescu a susţinut licenţa la Universitatea Româno Americană", a declarat secretarul general al Universităţii Româno-Americane.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-o emisiune televizată că fiica sa şi-a terminat studiile în Statele Unite.

"Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi, e totuşi un copil care a terminat în Statele Unite, la James Madison University, şi-a echivalat studiile şi aici, vorbeşte foarte bine o limbă străină. Sunt destui pe care i-am trimis în Parlamentul European fără să vorbească", a declarat preşedintele Traian Băsescu, pe 17 martie, la Realitatea TV.

Elena Băsescu a anunţat, săptămâna trecută, că demisionează din PDL pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare, după care va reveni în formaţiunea democrat-liberală.
Mediafax

×