x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii, la școală numai dimineaţa

Elevii, la școală numai dimineaţa

de Xenia Croitoru    |    29 Oct 2015   •   14:47
Elevii, la școală numai dimineaţa
Sursa foto: Diana Oros

Conform unui proiect de lege, elevii ar putea învăţa doar dimineaţa. Proiectul a trecut de Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor, dar a picat la vot în plenul Camerei, nefiind votată de către PSD. Va intra însă la vot final la Senat, care este camera decizională. Deputatul Ștefan Băişanu explică acest proiect de lege prin faptul că elevii dau mai mult randament dimineaţa decât seara şi că aşa ar ajunge să înveţe mai repede lecţiile de la şcoală.

Iniţiatorul proiectului este Ştefan Băişanu, vicepreşedinte în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Acesta spune că proiectul prevede şi construirea de noi şcoli, pentru ca învăţământul într-un singur schimb să fie viabil. „În legea pe care o propun, lăsăm o marjă de eroare de trei ani pentru ca aceasta să-şi facă efectele, tocmai pentru a corecta infrastructura şcolară acolo unde este nevoie”, susţine deputatul. Potrivit acestuia, şcolile cu mai multe schimburi sunt, oricum, destul de puţine. „Am discutat atât cu reprezentanţi ai elevilor, cât şi cu părinţii. Am cerut în cadrul Comisiei de Învăţământ un număr al şcolilor în care se învaţă în două sau trei schimburi, mi s-a spus că doar 9,2% din şcolile din România, din statisticile Ministerului, au un program de după-amiază şi am tras concluzia clară că nu ar fi o problemă pentru susţinerea unei infrastructuri şcolare”, precizează Ştefan Băişanu. Demnitarul spune că nu s-au făcut calcule exacte despre cât ar costa construcţia sau extinderea corpurilor de învăţământ. „Pentru o sală de clasă nu ar costa mai mult de 300 de euro pentru un metru pătrat, din ce mi-au spus unii constructori. Şcolile nu ar trebui să facă mai multe înscrieri decât le permite infrastructura”, declară deputatul.

Programul „Şcoală după şcoală”, care prevede alocarea de către stat a unui tichet în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev care vrea să intre într-un program after-school, a trecut, ieri, de Camera Deputaţilor.
 

×