x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elite fara frontiere. La Oxford, cu Victor Prisăcariu

Elite fara frontiere. La Oxford, cu Victor Prisăcariu

de IncomeMagazine    |    29 Noi 2012   •   07:42
Elite fara frontiere. La Oxford, cu Victor Prisăcariu
Victor Prisăcariu are 28 de ani. Este genul de om care te îndeamnă să te întrebi dacă nu cumva ai fi putut mai mult. La vârsta lui, acest tânăr este cercetător în cadrul departamentului „Engineering Science” al Oxford University - socotită cea mai bună universitate britanică, alături de Cambridge, şi una dintre cele mai bune din lume . Doar 4 ani i-au trebuit românului să ajungă să lucreze pentru această instituţie de înaltă ţinută academică, unde este înconjurat de cei mai capabili specialişti în inteligenţa artificială.

A plecat, în 2008, de la Iaşi, ca student eminent al Universităţii „Gheorghe Asachi”, unde urmase Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Anul acesta, Victor şi-a obţinut doctoratul la Oxford şi, totodată, dreptul de a rămâne în echipa de cercetători a prestigioasei universităţi, după o severă competiţie postdoctorală. Un sistem gândit de britanici special pentru a-i păstra pe cei mai buni dintre studenţi şi pentru a-i ajuta totodată să se lanseze într-o carieră de succes, în cercetare. Victor îşi obţinuse doctoratul „fără nicio corecţie”, sub îndrumarea renumitului profesor Ian Reid, alături de care a avut privilegiul să semneze şi cele mai multe dintre lucrările sale.

Dar mintea lui Victor a fost pusă la treabă şi de alţii. A fost angajat pentru un proiect al Agenţiei Europene Spaţiale despre segmentarea şi reconstrucţia în 3D a clădirilor din imaginile de pe satelit. De asemenea, Victor a fost consultant pentru un proiect ce vizează găsirea poziţiilor maşinilor care participă la cursele de Formula 1. „Get Fit with Mel B”, dezvoltat de Lightning Fish Games Ltd, a fost implementat inclusiv datorită ştiinţei şi abilităţilor tânărului din România.

Citeste intreaga poveste pe incomemagazine.ro

Citeste si
Zoltan Toroczkai, de la fotbal la catedra de Fizică a Universităţii Notre Dame
El a ales Romania. Marius Leordeanu, a beautiful mind
El a ales Romania - Radu Marinescu, cercetătorul recunoscut în toată lumea. Neglijat acasă
El a ales România - Adrian Măniuţiu, tânărul care a ocolit scurtătura românească

×