x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Constantinescu: "Traian Basescu este ofiţer acoperit"

Emil Constantinescu: "Traian Basescu este ofiţer acoperit"

20 Mai 2010   •   00:00

Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României, a declarat miercuri seara, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu de la Antena 2, că Traian Băsescu este ofiţer activ al serviciilor secrete.  

"Preşedintele Traian Basescu nu-i liber, e un sclav al celor care i-au dat bani şi sprijin. Şi a treia, ajung unde aţi incercat să mă duceţi, aici toată lumea se aşteaptă pentru că de cel puţin 6 ani susţin acest lucru, este responsabilitatea intelectualilor. Dacă mulţi oameni pot spune noi n-am ştiut, ei au ştiut, când au îndemnat prin fanatismul lor, pentru că n-a fost vorba numai de o cumpărare, au creat - de aceea mulţi au vorbit de extrema-dreaptă - au creat figuri fanatice. (...) Ei ştiau că preşedintele Traian Băsescu a fost un fost colaborator al Securităţii, ei ştiau că este un vechi comunist, ei ştiau că este cel puţin în ordinea dosarelor trecute şi finalizate de Procuratură, este cel mai corupt om din România. Ei ştiau cum a minţit, pentru că-i cunoşteau mesajele şi în mod normal ar fi trebuit să se desprindă de toata bădărania mesajului şi manelizarea vieţii politice pe care un astfel de lider o induce", a declarat Constantinescu, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu de la Antena 2.

Constatinescu susţine că există dovezi ale colaborării cu Securitatea şi că dovezile au fost publicate de CNSAS. "Dar nu discutăm de faptul că a fost ales un preşedinte care... toată viaţa a fost în Securitate, informator, colaborator, cu acte şi cu documente. (...) Actele că a fost informator şi colaborator există şi au fost publicate de CNSAS", a precizat el.

Fostul şef de stat consideră că lipsa dovezilor despre colaborarea lui Băsescu se datorează faptului că el ar mai fi încă ofiţer acoperit activ, căci "din aceste structuri nu ieşi". "Asta-i problema. În societatea românească există persoane care atacă cu violenţă comunismul, care atacă cu violenţă Securitatea şi care fac acest lucru pentru că ei au rămas activi. Pentru că nu ieşi. Din aceste structuri nu ieşi. Problema nu e cu cei care nu au ieşit. Pentru mine Traian Băsescu e un subiect negru, întunecat, dar încheiat, al istoriei României", a continuat acesta. "Este bine de investigat legătura lui Sever Voinescu  şi a camarilei lui Băsescu cu zona agenţilor acoperiţi. Discursurile au accente naziste", a mai spus Emil Constantinescu.


×
Subiecte în articol: observator