x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emilian Eva, procurorul din dosarul "Telepatia", reţinut de DNA

Emilian Eva, procurorul din dosarul "Telepatia", reţinut de DNA

09 Iul 2015   •   17:30
Emilian Eva, procurorul din dosarul "Telepatia", reţinut de DNA
Sursa foto: Emilian EVA / Foto: Arhivă
UPDATE - Procurorul din dosarul "Telepatia", Emilian Eva, a fost reţinut de DNA, după ce a fost audiat în dosarul în care este acuzat de activităţi incompatibile cu funcţia de magistrat.

Citeste si Viata si scandalurile procurorului Emilian Eva

Ştirea iniţială - Procurorul din dosarul "Telepatia", Emilian Eva, a fost audiat, joi, la DNA în dosarul în care este acuzat că a vândut peste 200 de tablouri, activitate incompatibilă cu funcţia de magistrat.

Citeste si UPDATE. Procurorul EMILIAN EVA, pus sub CONTROL JUDICIAR

Emilian Eva este cercetat sub control judiciar şi are interdicţie să părăsească ţara.

Citeste si INTERCEPTĂRI. Cum făcea Emilian Eva trafic cu tablouri: Dacă-ţi iau eu Bălaşa ăla, la cât mi-l dai? Sabin Bălaşa cu expertiză!

Potrivit anchetatorilor, Emilian Eva ar fi vândut peste 200 de tablouri în valoare de peste 300 de mii de euro. Asta deşi, potrivit legii, calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ.

Citeste si Emilian Eva - fost şef al DNA Iaşi, sancţionat de CSM, reclamat de colegi. Cariera dubioasă a procurorului „Telepatia”

Procurorul Eva ar fi cumpărat o parte dintre tablouri de la medicul ieşean Dan Tesloianu, cunoscut pentru colecţia sa de artă.

Citeste si Emilian Eva ar fi tranzacţionat peste 200 de picturi, multe din ele posibil falsuri

Emilian Eva ar fi fost ajutat să tranzacţioneze picturile de un nepot, asistent medical la Spitalul de Boli Infecţionase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, şi de fiica lui.

Citeste si Percheziţii la procurorul "TELEPATIC" Emilian Eva, pentru tranzacţii cu artă

În declaraţia de avere, procurorul Emilian Eva nu a menţionat că deţine colecţii de artă, nici veniturile obţinute din vînzarea tablourilor.

În cazul "Telepatia", Emilian Eva a fost acuzat că a instrumentat un proces politic, că a pus presiuni asupra martorilor şi că a forţat-o pe angajata DNA Aurelia Nicolae să inventeze, din pix, un prejudiciu mare.

×
Subiecte în articol: Emilian Eva retinere dna