x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Enel va pensiona anticipat o parte dintre angajaţii Muntenia Sud

Enel va pensiona anticipat o parte dintre angajaţii Muntenia Sud

17 Dec 2008   •   00:00

O parte dintre angajaţii Muntenia Sud vor fi pensionaţi anticipat, în baza unui acord semnat între grupul italian Enel, acţionarul majoritar al distribuitorului şi furnizorului de electricitate, şi sindicate.



"Enel desfăşoară un program pe bază de «pachet social» la nivelul personalului de la Muntenia Sud, asemănător programului implementat pentru companiile din Banat şi Dobrogea. Programul se realizează prin promovarea încetării voluntare a contractului individual de muncă, în condiţiile pensionării anticipate, aşa cum a fost stabilit printr-un acord discutat şi semnat cu organizaţiile sindicale. Situaţia angajaţilor de la Muntenia Sud care au acceptat să intre în acest program nu este finalizată, deci nu putem furniza o cifră totală în acest sens", a comunicat Enel, la solicitarea Mediafax. Reprezentanţii grupului italian nu au explicat motivele acestei decizii.
Enel operează în România în domeniul furnizării energiei, prin Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, şi al distribuţiei de electricitate, prin companiile Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Distribuţie Muntenia. Grupul are pe piaţa locală aproximativ 5.500 de salariaţi. Mai multe companii din sectorul energetic au luat măsuri de încetare a contractelor de muncă pentru o parte dintre salariaţi.
Astfel, compania de stat Electrica a anunţat că până la finele anului intenţionează să încheie de comun acord relaţiile de muncă avute cu 1.725 de angajaţi, aproape 10% din totalul salariaţilor, care vor părăsi compania cu plăţi compensatorii.
Totodată, grupul Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz, este aproape de finalizarea unui program de restructurare prin renunţarea la circa 2.000 de salariaţi, în timp ce compania de foraj şi construcţii Dafora Mediaş, deţinută de omul de afaceri Gherghe Călburean, deşi nu consideră o prioritate disponibilizările de angajaţi, are în vedere o "flexibilitate" a forţei de muncă.

×
Subiecte în articol: romania enel