x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Enescu (Spitalul 'Gr. Alexandrescu'): Pacienţii de la Colectiv au o evoluţie normală; sunt destul de optimist

Enescu (Spitalul 'Gr. Alexandrescu'): Pacienţii de la Colectiv au o evoluţie normală; sunt destul de optimist

03 Noi 2015   •   18:09
Enescu (Spitalul 'Gr. Alexandrescu'): Pacienţii de la Colectiv au o evoluţie normală; sunt destul de optimist
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Dan Mircea Enescu, a declarat marţi că pacienţii răniţi la Colectiv şi internaţi în unitatea sanitară au o evoluţie normală la a patra zi de la incendiul din club.

"Practic, urmează perioada chirurgicală. Este o perioadă foarte importantă, pentru că trebuie particularizată pentru fiecare caz, întrucât având acele arsuri de căi respiratorii superioare plus arsura chimică, inhalaţia aceea cu totul specială, mixtura pe care nu o cunoaştem, suntem obligaţi să fim precauţi şi să alegem acei bolnavi în momentul cel mai potrivit când le foloseşte această excizie. În clipa aceasta sunt destul de optimist faţă de ce am văzut, adică ei arată foarte bine pentru această zi", a afirmat Dan Mircea Enescu, prezent la Spitalul de Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a mărturisit că, personal, nu a văzut niciodată o plagă de arsură care să aibă nuanţa pe care o prezintă răniţii de la Colectiv.

"Ceva între cenuşiu - roşu - negru, de nepovestit, pentru că sângele a ajuns într-o anumită compoziţie şi a avut anumite transformări acolo. Ca atare, şi excizia noastră va trebui să fie specială, nu obişnuită", a explicat Enescu.

La rândul său, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, a spus că, cel mai probabil miercuri, va începe etapa chirurgicală pentru pacienţii internaţi în unitatea medicală.

"Aceşti pacienţi sunt pacienţi care, pe lângă leziunile tegumentare, au şi leziuni ale căilor aeriene. Este o arsură atât termică, cât şi chimică", a explicat medicul.

El a precizat că nu a existat vreo solicitare ca unul din pacienţi să plece să fie tratat în altă parte.

×