x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroii, comemoraţi în Arcul de Triumf

Eroii, comemoraţi în Arcul de Triumf

de Diana Scarlat    |    01 Dec 2011   •   10:00

Sute de romani au asteptat la coada ieri, sa intre in Arcul de Triumf, pentru a vedea expozitiile din interior. Cei 22 de militari romani cazuti in luptele din Afganistan, Irak si Bosnia au fost comemorati cu ocazia Zilei Romaniei, dedicandu-li-se un intreg pilon al Arcului de Triumf.

Alte sute de curiosi au facut cerc in jurul fanfarei militare, dupa ora 12.00, la intrarea in Parcul Herastrau, cei mai fascinati fiind copiii, care au avut ocazia sa vada de aproape 20 de militari cu instrumente muzicale.

Imediat dupa ce fanfara a inceput sa cante, romanii au fost invitati, de ziua lor, la fasole si carnati, la cele sase corturi amenajate in parc. La fasole si carnati s-au format alte cozi de zeci de oameni, nu infometati, ci cu o pofta nebuneasca de mancare la cazan. Corturile de la intrarea in Parcul Herastrau au fost suficient de multe incat fasolea sa nu se lase prea mult asteptata, iar imbulzeala sa fie evitata.

Vizitatorii Arcului de Triumf au putut viziona si un film care-i prezinta pe cei cazuti in lupte in ultimii zece ani. "Am tinut un moment de reculegere, apoi un arhiepiscop al Bucurestiului a sfintit mancarea care a fost oferita cetatenilor, intru omagierea si pomenirea eroilor nostri. Expozitia din Arc urmeaza aceeasi tema. Am realizat si un film care prezinta eroismul Armatei Romane in aceste teatre de razboi', spune Mihai Gutanu, seful biroului Turism din cadrul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Cei care vor sa viziteze expozitia sunt asteptati pana pe 4 decembrie, in fiecare zi, de la ora 12.00, pana la lasarea intunericului, deoarece Piata Arcului de Triumf este o zona de trafic intens. Fluxul de trecere spre Arc este dinspre Parcul Herastrau, unde este formata o tercere de pietoni temporara. Intrarea este gratuita.

×