x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE: Peste 40.000 de persoane s-au înscris astăzi pe locurile libere pentru vaccin, iar peste 100.000 pe listele de așteptare

UPDATE: Peste 40.000 de persoane s-au înscris astăzi pe locurile libere pentru vaccin, iar peste 100.000 pe listele de așteptare

15 Mar 2021   •   14:39
UPDATE: Peste 40.000 de persoane s-au înscris astăzi pe locurile libere pentru vaccin, iar peste 100.000 pe listele de așteptare
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere.

Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare. Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente.

Știre inițială:Etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19 începe luni, 15 martie 2021, la ora 09.00. Orice român se poate programa în platforma de vaccinare.

 

„În dimineața zilei de 15 martie 2021, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de așteptare pe județe, în conformitate cu următorul program:

- 9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna

- 11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova

- 13:00-15:00 Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București”, scrie pe pagina Ro Vaccinare.

Aceștia mai atrag atenția că vor mai exista „perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației. În aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri”.

 

"Din 15 martie, orice cetăţean se poate programa. Va începe să funcționeze cu o 'listă de așteptare'. Ce înseamnă 'lista de așteptare'? Fiecare centru de vaccinare are un anumit număr de locuri libere. Atunci când acele locuri libere se ocupă, se activează automat lista de așteptare.

Ca atare, persoanele optează în momentul în care se înscriu în platforma informatică, și își fac cont, să se vaccineze într-un anumit centru. Dacă locurile sunt ocupate, se vor înscrie pe lista de așteptare într-o ordine cronologică.

Fiecare persoană va vedea câte alte persoane sunt în fața lor, din punct de vedere numeric, iar din platformă se va genera și un mesaj în care persoanei i se transmite data estimată, intervalul estimat de timp în care ea va putea fi vaccinată în respectivul centru. De exemplu, în următoarele 3 săptămâni", a declarat dr. Gheorghiţă la Digi24.

×
Subiecte în articol: liste de așteptare vaccinare covid-19