x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru avioane germane Eurofighter susțin misiunea de poliție aeriană a NATO în România

Patru avioane germane Eurofighter susțin misiunea de poliție aeriană a NATO în România

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   19:45
Patru avioane germane Eurofighter susțin misiunea de poliție aeriană a NATO în România
Sursa foto: Hepta

Cele 4 avioane de luptă Eurofighter trimise recent de Germania în România pentru a susține misiunea de poliție aeriană a NATO reprezintă un semn de solidaritate din partea unui partener excepțional al României, Germania - a declarat secretarul de stat Simona Cojocaru, care e în vizită la Berlin.

Secretarul de stat Simona Cojocaru a transmis aprecierea României pentru implicarea Germaniei în eforturile de consolidare a securității pe flancul estic al NATO.

Secretarul de stat în MApN a avut întâlniri cu un omolog al său din Ministerul Federal al Apărării din Germania, Benedikt Zimmer, precum și cu președinta Comisiei de apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

În cadrul discuțiilor s-au abordat subiecte ale agendei internaționale de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre. Secretarul de stat român a prezentat provocările cu care se confruntă această regiune de importanță strategică și a subliniat necesitatea întăririi securității, precum și relevanța eforturilor aliate în acest sens.

Pe de altă parte secretarul de stat din cadrul MApN a participat la cea de-a noua conferință „Europe’s Strategic Choices”, organizată de Chatham House, Institutul pentru Politica de Securitate de la Universitatea din Kiel și Fundația Konrad Adenauer.

Simona Cojocaru a subliniat că dezinformarea, știrile false, propaganda și alte mijloace hibride sunt utilizate de unii actori ai vieții publice pentru creșterea influenței regionale și globale și subminarea sistemelor și instituțiilor democratice. În acest context, oficialul român a evidențiat că gestionarea acestor provocări poate fi realizată prin eforturi de îmbunătățire a înțelegerii mediului informațional, printr-o comunicare strategică adaptată, pentru a contracara în mod eficient dezinformarea.

(sursa: Mediafax)

×