x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europa se confruntă cu cea mai călduroasă zi a verii. Temperaturile vor depăşi 40 de grade în Germania şi Italia

Europa se confruntă cu cea mai călduroasă zi a verii. Temperaturile vor depăşi 40 de grade în Germania şi Italia

28 Iul 2013   •   08:41
Europa se confruntă cu cea mai călduroasă zi a verii. Temperaturile vor depăşi 40 de grade în Germania şi Italia
Sursa foto: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

28 iulie, cea mai călduroasă zi a verii în Europa. Prognozele meteo anunţă caniculă în aproape toate ţările Uniunii Europene, cu precădere în Europa Centrală, dar şi în sudul continentului. În Germania, temperaturile ar putea depăşi 40 de grade Celsius - un record în ultimii 30 de ani. În Italia, meteorologii anunţă că întreaga peninsulă va fi inundată de un val cald venit dinspre continentul african.

Valul de căldură va lovi în special Europa Centrală, spun meteorologii, care anunţă temperaturi între 30 şi 40 de grade în aproape toate ţările Uniunii Europene.

După ce, în urmă cu aproape două luni, s-au confruntat cu inundaţii de proporţii, germanii au de-a face acum cu un val de căldură fără precedent. Prognozele meteo arată că, în unele zone ale Germaniei, mercurul termometrelor va depăşi chiar şi 40 de grade Celsius - un record în ultimii 30 de ani.

Apogeul acestor condiţii meteo de pe bătrânul continent va fi atins după amiază, estimează specialiştii. „Va fi şi mai cald din cauza curenţilor din sud-vest şi a presiunii înalte, ceea ce înseamnă că această combinaţie între aerul cald şi razele soarelui va provoca o creştere a temperaturii. Nivelul cel mai înalt de căldură va fi atins, probabil, duminică după-amiază sau spre seară”, explică meteorologul Thomas Andrewlot, potrivit digi24.ro.

Marea Britanie se pregăteşte la rândul ei de două săptămâni de caniculă. Prognozele meteo arată că aici vremea caldă va fi întreruptă de furtuni puternice.

Valul de căldură afectează şi sudul continentului: în Peninsula Italică starea de alertă pentru caniculă rămâne valabilă în zeci de oraşe, iar autorităţile îi sfătuiesc pe oameni să nu stea mult la soare şi să bea multe lichide.

×