x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eurostat: România, printre statele din UE în care producţia industrială a scăzut în ianuarie

Eurostat: România, printre statele din UE în care producţia industrială a scăzut în ianuarie

13 Mar 2019   •   13:10
Eurostat: România, printre statele din UE în care producţia industrială a scăzut în ianuarie

Producţia industrială a crescut cu 1,4% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană, în ianuarie comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost înregistrate în Irlanda (15,1%), Croaţia (9,6%) şi Slovenia (5,9%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Danemarca (minus 8,6%), Letonia (minus 3,6%) şi România (minus 1,5%).

În ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2017, producţia industrială a scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în Slovacia (7,2%), Polonia (6,1%) şi Lituania (5,9%), iar cele mai semnificative scăderi în Irlanda (minus 6,2%), Luxemburg (minus 4,2%) şi Germania (minus 3,4%).

România a înregistrat în ianuarie o creştere anuală de 0,4% a producţiei industriale, după un avans de 0,3% în decembrie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: productia industriala romania