x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colegiul Medicilor București, despre modul în care a fost evacuat Sitalulului Foișor: pată pe sistem

Colegiul Medicilor București, despre modul în care a fost evacuat Sitalulului Foișor: pată pe sistem

10 Apr 2021   •   12:19
Colegiul Medicilor București, despre modul în care a fost evacuat Sitalulului Foișor: pată pe sistem
Sursa foto: Victor Stroe

Președintele Colegiului Medicilor din București, prof. dr. Cătălina Poiană, spune despre scandalul de la Spitalul Foișor că reprezintă o pată pe sistemul de sănătate și crește neîncrederea românilor. 

„Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foișor în această perioadă de criză, ci modul de implementare! Situația pacienților evacuați în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor reprezintă un caz extrem de regretabil. Chiar dacă contextul epidemiologic din București a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situație reprezintă o pată pe sistemul de sănătate și sporește neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc și în sistemul sanitar în general”, susține prof. dr. Cătălina Poiană.

Aceasta adaugă că înțelege și știe că situația este extrem de dificilă cu numărul de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 în București, dar dacă soluția analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foișor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată și coordonată: „în perioada în care ne aflăm este extrem de important să creștem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoții colective după ce vedem pacienți transferați în salvări și mașini personale, unii abia operați, transportați prin mijlocul unor protestatari în miezul nopții. Pe de altă parte, adresez și un apel la politicieni să lase declarațiile politice și să nu folosească un astfel de episod dramatic și dificil în mod populist, ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluții concrete care să ajute real sistemul medical românesc”. 

Ca medic și președinte al Colegiului Medicilor din București, prof. dr. Cătălina Poiană transmite că pacienții, indiferent de afecțiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienților trebuie respectate.

„Medicii și personalul medical au nevoie de încrederea și respectul populației, dar și de politici publice de sprijinire a sistemului medical, mai ales în această perioadă extrem de dificilă”, își încheie mesajul Cătălina Poiană.

×