x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evadati din arestul IPJ

Evadati din arestul IPJ

15 Apr 2004   •   00:00

Trei infractori care au evadat in noaptea de marti spre miercuri din arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Calarasi au fost prinsi ieri dimineata de trupele speciale si de localnicii din comuna Negru Voda.

Protagonistii acestei „afaceri" sunt Stelica Baboi, in varsta de 22 de ani, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru furt, Costel Ilie, de 20 de ani, arestat pentru talharie, si Marian Balan, de 27 de ani, arestat preventiv pentru furt calificat.

EVADAREA. Cei trei fusesera incarcerati in arestul IPJ Calarasi, primul urmand a fi transferat intr-un penitenciar, iar ceilalti doi pentru audieri si cercetari in legatura cu faptele penale pe care le-au savarsit. Marti seara, in jurul orei 22:00, arestatii au dislocat gratiile de la fereastra celulei in care se aflau, cu ajutorul unui picior metalic de la pat, dupa care au parasit incinta arestului. O jumatate de ora mai tarziu, ofiterii responsabili cu arestul au constatat lipsa arestatilor.

PRINSI. Autoritatile au declansat imediat „vanatoarea", organizand pande la domiciliile fugarilor si ale unor persoane din anturajul acestora. Au fost montate filtre rutiere la toate iesirile din judetul Calarasi. La ora 3:00, ajutorul sefului de post din comuna Dragalina a anuntat Inspectoratul ca niste localnici i-au localizat pe evadati intr-un imobil din apropierea localitatii Negru Voda, la aproximativ opt kilometri de orasul Calarasi. Mai multi luptatori din trupele speciale ale Politiei au ajuns la locul indicat, reusind retinerea fugarilor.

ANCHETA. Evadatii au fost reintrodusi in arestul IPJ Calarasi. Cel condamnat va primi un spor de pedeapsa, ceilalti doi vor fi cercetati si pentru evadare. Conducerea Politiei Romane a constituit o comisie de ancheta care va analiza imprejurarile in care s-a produs acest eveniment si, in functie de constatari, va propune masurile ce se impun. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator