x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evrei ofensati de un videoclip

Evrei ofensati de un videoclip

05 Mar 2004   •   00:00

La nici doua saptamani de la lansare, videoclipul "Speram sa fii tu" al solistei Angel (Raluca Ciocarlan) starneste controverse.

Dupa ce a fost difuzat pe posturile B1 TV, Tele 7 abc, Atomic si MTV, un ziarist din Israel vrea sa interzica difuzarea clipului, pe motiv ca s-au folosit costume ale armatei germane, dar si insemnul fascist, zvastica.

Cel care a realizat scenariul, Dragos Buliga, ne-a declarat: "Vazusem cateva costume, care au fost folosite in filmul "Amen", al celebrului regizor Costa Gavras si pe care le puteam inchiria. N-am vrut sa facem un film despre nazisti, ci doar o poveste de dragoste din acea vreme. Am folosit doar, pe fundal, zvastica. Nu este nicidecum un atac la adresa evreilor". Videoclipul i-a atras atentia ziaristului israelian, Shai Aharoni, corespondentul in Romania al cotidianului "MAARIV": "Evreii din Romania care l-au vizionat s-au simtit jigniti si au plans. Articolul pe care l-am scris pe aceasta tema va fi de interes in Israel", ne-a declarat Shai.

DILEMA. Presedintelui CNA i s-a parut exagerata atitudinea ziaristului: "Noi am discutat in Consiliu despre acest film, dar nu ni s-a parut nimic in neregula. Ziaristul confunda propaganda sau incurajarea nazismului, ceea ce nu este cazul aici, cu reconstituirea unei povesti de dragoste din timpul razboiului ". Cu toate acestea, in sedinta de marti, Consiliul va lua din nou la puricat acest clip, pentru a se hotari daca va mai fi difuzat sau nu. (Simona Ecovoiu, Dana Andronie)

×
Subiecte în articol: observator