x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ex-primarul Anghel şi-ar putea ispăşi pedeapsa mai aproape de casă

Ex-primarul Anghel şi-ar putea ispăşi pedeapsa mai aproape de casă

de Violeta Fotache    |    31 Mai 2010   •   00:00

Comisia de individualizare a pedepsei de la Penitenciarul Gherla a stabilit că fostul primar din Baia Mare, Cristian Anghel, poate executa pedeapsa în regim deschis, verdictul poate rămâne definitiv miercuri

 "În momentul de faţă, locul de executare a pedepsei pentru Cristian Anghel este Penitenciarul Gherla. După ce decizia comisiei rămâne definitivă, Cristian Anghel poate depune cerere să execute pedeapsa în peniteciarul cel mai aproape de domiciliu unde există regimul care a fost individualizat. Peniteciarul Baia Mare are un asemenea regim", a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

Fostul primar din Baia Mare Cristian Anghel, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie, a fost transferat, în 3 mai, la Penitenciarul Gherla, unde urma să stea cel puţin 21 de zile, pe perioada de carantină. Cristian Anghel a fost condamnat, la jumătatea lunii martie, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. Bunurile i-au fost sechestrate, acesta având de plătit Primăriei Baia Mare un prejudiciu de aproximativ 394.000 de euro. Eugen Iordăchescu, unul dintre avocaţii lui Anghel, declara că fostul primar din Baia Mare s-a îndreptat împotriva statului român la CEDO, susţinând că procesul în care a fost judecat pentru infracţiuni de corupţie la Curtea de Apel Cluj nu a fost unul echitabil.

×
Subiecte în articol: observator