x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV Elena Udrea a împins arta copy/paste la 90%. Blonda de la Cotroceni a minţit din nou: n-a renunţat la doctorat, ci doar şi l-a amânat

EXCLUSIV Elena Udrea a împins arta copy/paste la 90%. Blonda de la Cotroceni a minţit din nou: n-a renunţat la doctorat, ci doar şi l-a amânat

de Eliza Popa    |    12 Iul 2012   •   13:53
EXCLUSIV Elena Udrea a împins arta copy/paste la 90%. Blonda de la Cotroceni a minţit din nou: n-a renunţat la doctorat, ci doar şi l-a amânat

Pentru pregatirea lucrarii sale de doctorat la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Elena Udrea a sustinut o "prodigioasa" munca de cercetare, concretizata in numeroase referate de cercetare stiintifica, pe coperta carora aceasta si-a inscris numele. Numai in anul de pregatire 2007, a sustinut nu mai putin de trei asemenea lucrari. Curios este faptul ca, desi procesele verbale de sustinere a acestora exista, nici macar unul dintre referate nu a putut fi gasit la catedra de specialitate, la biblioteca institutiei sau la conducatorul de doctorat. Speculatiile martorilor conduc catre ideea ca sustinerea acestora a avut un caracter superficial, la baza sustinerilor stand nu referatele ca atare, ci unele insemnari tematice. Si asta nu-i tot. Principalele parti ale "operei" ale Elenei Udrea au fost prezentate in sesiuni de comunicari stiintifice, unele cu participare internationala, fapt ce reiese dintr-un document bibliografic pe care-l avem la dispozitie. (Vezi documentul). Precizarea este importanta, intrucat Elena Udrea a afirmat ca nu stie de existenta acestor referate. Ori documentul intrat in posesia jurnalul.ro dovedeste contrariul: Elena Udrea a prezentat aceste referate in cadrul acestor sesiuni, deci stie de existenta lor! De asemenea, primavara lui 2008 a fost extrem de productiva pentru distinsa doctoranda. La sesiunea de comunicari stiintifice din 17-18 aprilie, desfasurata la Universitatea Nationala de Aparare, aceasta a prezentat patru comunicari stiintifice.

De ce sa bage acum sub pres Elena Udrea toate aceste lucrari de cercetare stiintifica? Poate pentru ca, la o simpla trecere a acestora prin motorul de cautare strikeplagiarism.com, ar iesi in evidenta faptul ca acestea sunt copiate din alte lucrari in proportii cuprinse intre 12 si... 96%?

Jurnalul National a intrat in posesia a zece astfel de lucrari semnate de Elena Udrea care releva acest fapt:

Metode si tehnici de analiza a mediului contemporan de securitate 95,2% coeficienti de similitudine.

Interesele NATO si perspectivele de extindere a spatiului de securitate 33,8 %.

Mutatii geopolitice in mediul de securitate al zonei Marii Negre la inceputul secolului XX 37,4%.

Rolul Romaniei in plan regional si in structurile de securitate colectiva - 53 %.

Disputa de interese si traseele energetice in zona Marii Negre 27%.

Interesele actorilor din bazinul Marii Negre si Caucazul de Sud 31,7 %.

Relatiile bilaterale ale Romaniei cu tarile din regiunea Marii Negre si Caucazului de Sud 15, 2 % .

Instrumente si metode de analiza a mediului de securitate 96, 2%.

Profilul geopolitic al bazinului Marii Negre si Caucazului (coautor alaturi de Ion Preda) 12,9 % .

Perspectivele strategice ale regiunii Marii Negre in viziunea SUA. Interesele Romaniei si miza resurselor energetice din regiune 33,6 %.

Cu alte cuvinte, la un calcul deloc complicat, ar reiesi faptul ca, per total, lucrarile de cercetare doctorala sunt copiate in proportie de 40%. Acest fapt nu a impiedicat-o pe doamna Udrea sa ceara, in cor cu diversi lideri PDL, demisia premierului Victor Ponta,in baza acuzatiilor de plagiat aduse acestuia."Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renuntat la a-mi face doctoratul, vazand ca, in lipsa timpului, trebuie sa accept ca profesorii sa imi scrie lucrarile. Tocmai din acest motiv, ca a acceptat sa fie doctor pe munca altora, cred ca Premierul ar trebui sa demisioneze, urmand exemplul liderilor europeni, in cercul carora pretinde sa fie", scria nu de mult Elena Udrea pe blog.

Nici afirmatia ca a renuntat la studiile doctorale nu sta prea bine in picioare. Se pare ca, de fapt, fostul ministru al Turismului si-a amanat doar sustinerea tezei de doctorat. In dosarul aferent calitatii sale de doctorand, exista doar solicitarile de amanare a tezei de doctorat, nicidecum vreun document prin care Elena Udrea sa solicite retragerea de la studii. Pe 18 iunie 2010, doctoranda Elena Gabriela Udrea il ruga in scris pe Comandantul (rectorul) Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" sa-i aprobe amanarea programului de desfasurare a studiilor universitare de doctorat in domeniul "Stiinte militare", pentru perioada anului universitar 2010-2011. Motivul invocat fiind lipsa de timp necesar documentarii in vederea realizarii lucrarii. (Vezi documentul)

Exemplele de plagiat de mai sus nu sunt singurele legate de numele Elenei Udrea. Jurnalul National a publicat, in 20 iunie a.c, un articol in care erau probate similitudinile intre lucrarea ce o are coautor pe Elena Udrea - "Mediul International si Uniune Europeana" (publicata in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare "CAROL I") si "Politica Europeana de Securitate si Aparare", elaborata in 2005 de Institutul European din Romania. Ulterior, intr-un interviu pentru gandul.info, Elena Udrea a declarat ca lucrarea la care se facea referire in articolul Jurnalului National, a fost scrisa cu ajutorul colegilor din Colegiul National de Aparare, Udrea urmand in acea perioada cursurile acestei institutii. "Eram colegii acolo care ne sprijineam reciproc, mai scria cand unul, mai scria candd altul si apoi publicam impreuna si cu sprijinul profesorilor" (...) "Probabil ca a fost eroarea unora dintre colegii care m-au ajutat la vremea aceea, era un text intr-o revista, asta este", a declarat Udrea jurnalistilor.

×