x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Executarea silită a Hotelului Astoria a fost suspendată

Executarea silită a Hotelului Astoria a fost suspendată

de Veronica Micu    |    23 Iul 2008   •   00:00
Executarea silită a Hotelului Astoria a fost suspendată

14:30 •  Judecătoria Sectorului 1 a admis suspendarea executării silite a Hotelului Astoria, admiţînd acţiunea Societăţii Feroviare de Turism "SFT-CFR".

Judecătoria Sectorului 1 a admis suspendarea executării silite a Hotelului Astoria, admiţînd acţiunea Societăţii Feroviare de Turism "SFT-CFR".

           

RAPORT. Societatea Feroviară de Turism "SFT – CFR" SA a formulat o contestaţie împotriva actelor de executare efectuate de către Biroul Executorilor Judecătoreşti Culea şi Dumitrache, în dosarul de executare nr. 79/2008, privind situaţia Hotelului Astoria. "În data de 17.07.2008, SFT - CFR SA a obţinut de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi certificatul de grefă care atestă această suspendare a executării silite. În aceeaşi zi, respectiv 17.07.2008, au fost întocmite adrese către Biroul Executorilor Judecătoreşti Culea şi Dumitrache şi către SC Orhideea Gardens SRL prin care au fost înştiinţaţi asupra suspendării executării silite, anexîndu-se şi certificatul de grefă obţinut de la instanţă", se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor, citat de agenţia Mediafax. În 17 iulie, Biroul Executorilor Judecătoreşti Culea şi Dumitrache a procedat la distribuirea sumelor obţinute prin licitaţie, deşi executarea silită era suspendată pînă la soluţionarea fondului cererii, precizează Ministerul Transporturilor. Într-un raport realizat de Corpul de control al Ministerului Transporturilor în 16 iunie 2008 se menţionează lipsa de informare corectă şi sistematică a membrilor Consiliului de Administraţie SFT - CFR SA asupra situaţiei şi lipsa de măsuri pentru a împiedica executarea silită şi vânzarea Hotelului Astoria, potrivit Confederaţiei Cartel Alfa. Potrivit raportului, directorul Societăţii Feroviare de Turism nu a făcut demersurile necesare şi nu a uzat de toate drepturile legale pentru a împiedica pierderea Hotelului Astoria din Capitală, care are o valoare de 40 de ori mai mare decît valoarea datoriilor.

           

CONTESTAŢIE. Printre măsurile identificate de Corpul de control al Ministerului Transporturilor se numără apelarea la un "arbitru", plata datoriilor în termenul stabilit de executor, depunerea unei contestaţii în vederea suspendării executării cu plata taxei de timbru şi a unei cauţiuni în valoare de 19.000 de lei, reprezentînd 10 la sută din sumă. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban,  declara, în urmă cu două săptămâni, că l-a împuternicit pe preşedintele SFT să facă toate demersurile pentru anularea actului prin care Hotelul Astoria din Capitală trebuie scos la licitaţie pentru a acoperi o datorie. "Am împuternicit o societate de avocaţi să gestioneze problema aşa încât să nu pierdem proprietatea", a spus Orban. Acesta a ameninţat că va depune plîngeri penale împotriva tuturor "şefilor sau subalternilor" care s-au făcut vinovaţi pentru situaţia la care s-a ajuns, dar şi faţă de toate persoanele fizice sau juridice implicate în această problemă. "Vom face o acţiune civilă împotriva angajaţilor implicaţi în această speţă", a spus Orban.

×
Subiecte în articol: observator astoria hotelului astoria