x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Executivul alocă bani pentru medicamentele din farmacii

Executivul alocă bani pentru medicamentele din farmacii

de Redacția Jurnalul    |    20 Oct 2023   •   11:32
Executivul alocă bani pentru medicamentele din farmacii

Guvernul alocă, în ședința de vineri, „sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor” și corectează „o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi”.

„Avem azi (vineri - n.r.) multe decizii importante și în domeniul sănătății”, a anunțat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că vor fi aprobate două strategii naționale: cea de sănătate publică și cea de luptă împotriva infecțiilor nosocomiale.

„Alocăm și sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor. În plus, corectăm o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi. Completăm cadrul legal în vigoare, astfel încât să acordăm și rezidenților indemnizații în funcție de numărul de gărzi efectuate”, a încheiat Ciolacu, potrivit Mediafax

Amintim că după ce pacienții oncologici au protestat, marți, în fața Guvernului, cu 153 de saci simbolizând cadavrele românilor cu cancer care mor zilnic din cauza nepăsării guvernanților, și farmaciștii au anunțat că intră în grevă japoneză pe termen nedeterminat.

Statul nu a mai decontat medicamentele compensate sau gratuite de 5 luni, astfel că mai multe farmacii independente (care nu fac parte din lanțurile de farmacii) se află deja în blocaj financiar. Pacienţii cu cancer, diabet sau transplant sunt direct afectați, pentru că aceste farmacii nu mai au bani să aducă medicamentele necesare.  

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu medicament