x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explicații despre pariuri sportive

Explicații despre pariuri sportive

05 Mai 2017   •   15:20
Explicații despre pariuri sportive

Diversele case de pariuri oferă diferite opțiuni pentru a satisface interesele clienților lor. Posibilitățile variază de la un simplu pariu pe câștigător, la o rețea întreagă de termeni diferiți care a priori nu sunt prea intuitivi.  Pur și simplu se stabilește un singur pariu. În acest articol vă vom explica câteva tipuri de pariuri realizate la case de pariuri sportive.

Pariuri simple, 1X2, totale și laterale

Pariurile simple sunt cel mai utilizat tip de pariuri la case de pariuri din România. Pariorii pariază pe rezultatul unui meci. Ei vor câștiga pariul în cazul în care rezultatul meciului va fi cel pronosticat. Pariurile simple  se împart, în general, în trei categorii, care sunt:

1X2 sau Moneyline

Ele reprezintă probabilitatea că o echipă va câștiga sau meciul se va termina egal.

Totale sau Over/under

Cel mai frecvent pariu în cazul meciurilor de fotbal. Este pariul care cere pariorului să prezică dacă un rezultat, precum numărul de goluri va fi deasupra sau sub un anumit număr. De exemplu, puteți plasa un pariu la case de pariuri recomandate, pe un joc de 1.82 în care urmează să fie marcate trei sau mai puține goluri, în conformitate cu 3.5 și 2.11 de a se marca peste trei goluri (peste 3,5). Rezultatul este zecimal, pentru ca totul să fie foarte clar. 

Diferența de puncte sau Spreads

Pariuri cu handicap care au loc atunci când o echipă este favorită. Și pentru a contracara această tendință diversele case de pariuri legale adăugă  puncte handicap sau goluri pentru echipa favorită. Aceste puncte sunt scăzute din punctajul final al jocului echipei favorite, iar câștigătoare este echipa care câștigă după realizarea acțiunii respective.

Există pariu cu handicap european, pariu cu handicap asiatic.

Props sau pariuri speciale

Un pariu Prop (propunere) este un pariu pe ceva care nu este un joc sau un pariu over/under. Aceste pariuri sunt în general considerate ca fiind cele mai ușoare pentru parior. El poate ghici ușor rezultatul, dar sunt imprevizibile. Ele sunt pariuri care se pot folosi în mai multe domenii, nu doar cel sportiv.

Când vedem cotele dintr-un meci din Liga, vedem rezultatul calculat de cel puțin o duzină de experți independenți, a căror opinie colectivă a fuzionat pentru a forma piața. Cu toate acestea, un pariu prop este de obicei opinia unui parior contra unor case de pariuri licențiate. Dacă pariorul are mai multe informații decât agentul de pariuri, el va face profit.

FUTURES / ANTE

Pariurile futures și ante-post sunt pariurile pe o echipă care se presupune că va câștiga campionatul. Cine va câștiga Liga Campionilor, Cupa Mondială, Premier League sunt toate pariuri futures la case de pariuri online.

Pariorii realizează pariuri online fiind conștienți de faptul că șansele unei echipe pot varia de-a lungul sezonului. Ei înțeleg că, din momentul în care pariază, aceste posibilități vor fi egale sau mai mari până când echipa aleasă iese victorioasă și de aceea pariază.

În pariurile futures, toate posibilitățile oferite sunt în general pentru câștig.

Pariuri combinate, parlays sau multi-ways

Un pariu combinat (în engleză parlay sau multi-way) îl formează o combinație de două sau mai multe piețe în unul sau mai multe jocuri. Pariorul trebuie să prezică corect toate selecțiile pentru a câștiga pariul său. Cu cât alege mai multe meciuri în combinație și cu cât este mai mare cota fiecărui pronostic ales, mai mare va fi premiul și presupusa dificultate de a câștiga.

Pariuri teaser

Un teaser este ca un parlay, dar pariorul poate regla diferența de puncte în favoarea sa pentru a crește șansele de câștig. Poate opta pentru scăderea punctelor echipei favorite sau adăuga puncte celei care se presupune că va pierde, pentru a crește șansele.

Șansele se schimbă în funcție de numărul de puncte care au fost adăugate sau scăzute și numărul de echipe se combină pentru a forma teaser-ul. Cu cât sunt mai multe meciuri selectate în teaser, cu atât cresc câștigurile potențiale în cazul în care toate opțiunile selectate sunt corecte.

Dacă vă doriți să aflați mai multe informații despre pariuri, case pariuri și multe altele, intrați pe 10pariuri.ro. Echipa acestui site vă pune zilnic la dispoziție biletul zilei, un top al caselor de pariuri, dar și ponturi pariuri și informații despre bonusuri case de pariuri.

Din top vă veți putea alege cea mai bună casă de pariuri online. În top se află și Betano, o casă de pariuri online, care oferă un bonus betano foarte atractiv.

Decizia ONJN nr. 907/19.05.2016

×