x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sudau o machetă: Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din orașul Bolintin Vale. Doi elevi au ajuns în spital

Sudau o machetă: Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din orașul Bolintin Vale. Doi elevi au ajuns în spital

de Redacție Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   09:49
Sudau o machetă: Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din orașul Bolintin Vale. Doi elevi au ajuns în spital
Sursa foto: Giurgiu Net Oficial

O explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din orașul Bolintin Vale s-a produs vineri seara, în încăperea respectivă fiind două cadre didactice și patru elevi. Doi dintre elevi și cadrele didactice au primit îngrijiri medicale. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

„Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din orașul Bolintin Vale. Aceasta s-a produs ieri după-amiază, în timpul orei, în încăperea respectivă fiind două cadre didactice și patru elevi. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Doi dintre elevi și cadrele didactice au primit îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior au fost transportați la spital un băiat, în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul brațului drept, la membrele inferioare și la față și unul de 17 ani, cu arsuri la brațul stâng”, anuță ISU Giurgiu.

Atelierul în care s-a produs explozia se află într-o clădire separată de corpul liceului și nu a fost necesară evacuarea celorlalți elevi.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o descarcerare și două ambulanțe SAJ.

„Cel mai probabil explozia s-a produs în urma unor operațiuni de sudură la macheta unui glob pământesc confecționat din fibră de sticlă, vopsită, în urma unor acumulări de gaze în interiorul acestuia. Clădirea în care funcționează atelierul este veche, nu a suferit modificări structurale și din acest motiv nu se supune autorizării ISU”, precizează, în finalul informării, ISU Giurgiu.

Polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că tavanul unei clase s-ar fi prăbușit, în Liceul Dimitrie Bolintineanu.

„Din primele cercetări a reieșit faptul că, la data de 7 iunie a.c., în intervalul 15.00-16.00, în timpul desfășurării unor activități în atelierul de practică, constând în sudarea unui glob pământesc, acesta a explodat, din cauza unor acumulări de gaze în interior.(...) În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, transmite IPJ Giurgiu..

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: explozie liceu bolintin vale