x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie într-un apartament din Medgidia: un copil şi trei adulţi au fost grav răniţi

Explozie într-un apartament din Medgidia: un copil şi trei adulţi au fost grav răniţi

05 Mar 2014   •   11:49
Explozie într-un apartament din Medgidia: un copil şi trei adulţi au fost grav răniţi

Starea răniţilor în urma exploziei din Medgidia - un bărbat, două femei şi un copil - este foarte gravă, ei fiind aduşi marţi noapte pentru a fi îngrijiţi în spitale din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, copilul prezintă arsuri pe 45% din suprafaţă corpului (pe faţă, cap, membre superioare şi căi respiratorii).

"Copilul este intubat şi se află la reanimare. Starea lui este foarte gravă. Următoarele zile sunt foarte importante", a declarat miercuri, pentru Agerpres, Raluca Alexandru.

Bărbatul prezintă arsuri pe 98% din corp, starea sa fiind una foarte gravă, critică, a declarat, conform Aherpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului de de Arşi din Bucureşti, Adrian Stănculea, potrivit căruia cele două femei prezintă arsuri pe 35% din suprafaţa corpului, una dintre ele având o arsură gravă la extremitatea cefalică.

În cursul zilei de miercuri va fi stabilit tipul de intervenţie necesară în cazul fiecăruia dintre cei trei pacienţi.

Patru persoane, trei adulţi şi un copil de 8 ani, au fost transportaţi marţi noapte cu avion SMURD şi un elicopter MI 8 la Spitalul de Arşi şi la Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Mai multe persoane au fost rănite marţi seară în urma exploziei unei butelii, urmată de incendiu, într-un apartament din Medgidia, conform reprezentanţilor ISU Dobrogea. În urma exploziei, nouă persone au fost intoxicate cu fum.

Primarul Marian Iordache a declarat că persoanele intoxicate cu fum au fost transportate la spital, însă nu a fost necesară internarea lor.

Explozia s-a produs într-un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc cu patru etaje, fiind avariate locuinţele mai multor familii.

"Suflul exploziei a spart opt ferestre şi au fost distruse mai multe uşi. Blocul a fost debranşat de la gaze, de la apă. Au fost avariate şi ţevi de alimentare", a declarat Iordache, potrivit căruia mai multe persoane au fost evacuate din imobil, fiind cazate într-un hotel din Medgidia ce aparţine administraţiei locale.

×
Subiecte în articol: explozie apartament butelie medgidia raniti