x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la Centrul biologic si chimic al MApN

Explozie la Centrul biologic si chimic al MApN

23 Feb 2009   •   00:00

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat că în jurul orei 11.00, a avut loc o explozie într-unul din laboratoarele Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare NBC şi Ecologie din Bucureşti, care a condus la decesul unui ofiţer.



Maiorului inginer Octavian-Viorel Mihai i s-a acordat primul ajutor de către medicul unităţii şi a fost transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital, pentru asistenţă medicală specializată, unde a decedat, informează un comunicat al MApN.

Ofiţerul avea 37 de ani şi era angajat al centrului din anul 2004. Acesta era şef secţie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive şi Incendiare şi se ocupa de operaţiuni cu pulberi şi explozivi. Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnică Militară în 1993, specializarea explozivi, pulberi şi combustibili speciali.

Potrivit sursei citate, explozia s-a produs în timpul unei activităţi de rutină şi nu a fost urmată de un incendiu. Zona a fost izolată, iar o Comisie din cadrul MApN a fost alcătuită pentru a face cercetări.

MApN a precizat că explozia nu prezintă niciun pericol pentru cetăţeni, explicând că în laboratoarele de cercetare se mânuiesc cantităţi mici de materiale potenţial periculoase.

În cadrul Agenţiei de cercetare pentru tehnică şi tehnologii militare, care subordonează acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente, a precizat sursa citată.
Mediafax


×
Subiecte în articol: observator