x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia lui Marian Cozma cere o despăgubire de 260.000 de euro.

Familia lui Marian Cozma cere o despăgubire de 260.000 de euro.

de Istvan Deak    |    18 Mai 2011   •   21:00
Familia lui Marian Cozma cere o despăgubire de 260.000 de euro.

Procesul de la Veszprem, in care sunt judecati vinovatii pentru moartea handbalistului Marian Cozma, se apropie de final, insa surse judiciare au dezvaluit ca, din cauza vacantei de vara, judecatorii vor anunta sentinta abia in toamna. Maine va avea loc o noua infatisare in proces, judecatorul Nemeth Balazs urmand sa prezinte mai multe expertize efectuate de specialisti, iar invinuitii vor fi rugati sa isi prezinte pozitia fata de noile probe din proces.

Pe 24 mai, avocatul familiei Cozma, Helmeczy Laszlo, va depune cererea privind despagubirile financiare solicitate de familia lui Marian Cozma. Suma vehiculata in presa maghiara este de 70 milioane de forinti, echivalentul a 260.000 de euro, care se va imparti in felul urmator: 50 de milioane pentru parintii handbalistului si 20 de mi­lioane pentru fratele acestuia. 'Pe 24 mai o sa depun cererea privind despagubirile financiare solicitate de familia Cozma. Cat timp nu este oficial, nu vreau sa dezvalui suma exacta, insa pot sa confirm ca fami­lia Cozma va solicita daune materiale.

Inca din timpul cercetarilor am de­pus o cerere prin care solicitam pu­nerea sub sechestru a averilor tu­turor in­culpatilor din acest proces. Ivan Sztojka, Raffael Sandor si Nemeth Gyozo sunt oameni instariti, cu averi importante, care conduc ma­sini de lux si au afaceri si in stra­i­natate. Din pacate, majoritatea bu­nurilor nu sunt trecute pe numele lor, dar chiar si asa, sub sechestru se afla 100 de metri patrati de pamant in­travilan in localitatea Sarbogard (Un­garia), cateva masini de lux, dar si sume de bani care depasesc zeci de mii de euro. Acum trei ani, Ivan Sztojka a construit o vila de lux care valoreaza peste 100.000 de euro, insa a avut inspiratia sa isi treaca aproape toata averea pe numele parintilor sai', a declarat pentru coti­dianul ma­ghiar Blikk avocatul Helmeczy Laszlo.

Din estimarile expertilor, bunurile aflate sub sechestru nu vor acoperi nici macar jumatate din pretentiile financiare exprimate de familia indoliata, dar asta nu inseamna ca cei vinovati nu vor fi obligati sa plateasca integral daunele materiale.

×
Subiecte în articol: observator