x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă, spune Antonescu

Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă, spune Antonescu

04 Noi 2013   •   22:01
Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă, spune Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, luni, că menţinerea cotei unice în negocierile cu FMI reprezintă o performanţă guvernamentală, precum şi singurul beneficiu pentru mediul de afaceri rezultat din aceste negocieri.

 Întrebat care sunt beneficiile pentru români rezultate din negocierile dintre Guvern şi FMI, Antonescu a precizat că acestea constau în creşterea salariului minim şi indexarea pensiilor cu rata inflaţiei în ceea ce-i priveşte pe români şi în menţinerea cotei unice la actualul nivel în ceea ce priveşte mediul de afaceri. "Beneficiile pentru români sunt importante: creşterea salariului minim - e un beneficiu pentru români, nu pentru turci; indexarea pensiilor cu rata inflaţiei - lucru prevăzut şi de lege, dar nu întotdeauna respectat, e un beneficiu pentru români, pentru pensionarii români, nu cei australieni", a spus Antonescu.

"Pentru mediul de afaceri, în acest moment, singurul beneficiu este menţinerea cotei unice", a susţinut Antonescu. Întrebat dacă menţinerea cotei unice reprezintă o performanţă guvernamentală, Antonescu a răspuns: "Da. Deci situaţia mediului de afaceri nu s-a înrăutăţit în raport cu ce ne-a lăsat fosta guvernare şi în raport cu condiţiile şi constrângerile FMI". "Din păcate nu am putut acum să ameliorăm starea mediului de afaceri. Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă", a adăugat Antonescu.

×
Subiecte în articol: crin antonescu cota unică performanţă