x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără carne în lupta cu schimbările climatice

Fără carne în lupta cu schimbările climatice

de Anca Aldea    |    27 Oct 2009   •   00:00

Gata cu fripturile de vită, dacă vrem să mai avem o Planetă sănătoasă! Un fost economist la Banca Mondială şi autor, în 2006, al unui raport în care se arată că mai bine acţionăm acum, decât mai târziu, ca să păstrăm Pământul curat şi sănătos, avansează o nouă soluţie de salvare a mediului înconjurător. Lordul Nicholas Stern de Brentford spune că, în lupta pe care am declarat-o schimbărilor climatice, oamenii ar trebui să devină vegetarieni.



Într-un interviu acordat ziarului britanic The Times, lordul Stern spune: "Carnea înseamnă folosire în exces a apei şi generează o cantitate mare de gaze cu efect de seră. Din cauza cărnii, există o anumită presiune asupra resurselor Pământului. O dietă vegetariană este mai bună", a spus lordul Stern, amintind că emisiile directe de metan ale vacilor şi porcilor reprezintă o sursă semnificativă de emisii de gaze cu efect de seră, metanul fiind de 23 de ori mai periculos decât dioxidul de carbon.

Potrivit unor statistici publicate de presa britanică, un locuitor al insulei consumă zilnic 50 de grame de proteine derivate din carne, echivalentul unui piept de pui. Această "doză" este relativ mică pentru o ţară dezvoltată, dar este cu aproximativ 25%-50% mai mare decât consumul zilnic recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă