x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fara mafie - Mall in Piata Obor

Fara mafie - Mall in Piata Obor

de Monica C. Andrei    |    23 Feb 2006   •   00:00
Fara mafie - Mall in Piata Obor

Piata Obor, cea mai mare din Europa de Est, va fi demolata in cateva luni. Pe locul acesteia va fi construita o cladire luxoasa, pe trei niveluri, asemanatoare unui mall, care-si va pastra si din activitatea de piata. Masura a fost luata de primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, motivul principal fiind desfiintarea mafiei din zona. Au fost pana acum nenumarate tentative de a scapa de mafiotii care misuna in Piata Obor, insa toate au esuat. Nici masurile radicale, cum a fost demiterea directorilor si a inspectorilor care raspundeau de complexul agroalimentar, n-au rezolvat cu nimic problema.

"Piata Obor se reconstruieste. Am luat aceasta decizie pentru a pune capat mafiei din zona. Am primit foarte multe reclamatii de la oamenii care au fost furati la cantar, de la taranii care nu-si puteau vinde produsele din cauza mafiotilor. Nu vor mai fi vandute marfuri fara acte asa cum se intampla acum. Piata Obor este cea mai mare piata din Romania si va ramane la fel. Insa dintr-o piata insalubra va deveni una civilizata si eleganta", ne-a spus Ontanu.

LICITATIE. In acest moment se desfasoara licitatia pentru alegerea celei mai bune oferte, constructia facandu-se in baza unui parteneriat public privat. Lucrarile la noul amplasament vor incepe in aceasta vara, comerciantii fiind indrumati pe perioada de santier spre alte piete invecinate cum ar fi Pantelimon.

Constructia va fi pe trei niveluri, la parter va fi pastrata piata agroalimentara, la etaje fiind amplasate magazine de tot felul si restaurante.

Cu toate ca va fi o piata privata, Ontanu promite ca preturile vor ramane la fel de mici, taranii putand sa-si vanda produsele in spatii civilizate. "Preturile n-o vor lua razna mai ales ca avem exemplul celor din supermarket, unde de multe ori gasim produse mai ieftine ca-n piata. In caietul de sarcini este specificat ca parterul cladirii este destinat exclusiv pietei agro-alimentare", a mai adaugat edilul Sectorului 2.

INTERES. Vestea ca Piata Obor va fi privatizata si modernizata i-a pus pe jar pe cei care faceau legea in zona. Ontanu a primit pana acum cateva amenintari de la asa-zisii comercianti din Obor, insa nu se lasa impresionat.

"Mafiotii au inceput sa miste, dar nu ma uit la toti hotii. Vreau ca locuitorii sectorului sa se bucure de o piata moderna, unde iarna sa nu mai fie frig si zapada, iar toamna sa nu mai ploua", a conchis Ontanu.

Pe langa Piata Obor vor mai intra intr-un proces de modernizare si alte trei complexuri agroalimentare din cartierul Floreasca, Baicului si Burebista.

×
Subiecte în articol: observator piata obor piata obor