x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fată opărită la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale din Săcele. Tânăra de 19 ani a fost dusă la spital cu arsuri pe corp.

Fată opărită la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale din Săcele. Tânăra de 19 ani a fost dusă la spital cu arsuri pe corp.

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2023   •   11:45
Fată opărită la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale din Săcele. Tânăra de 19 ani a fost dusă la spital cu arsuri pe corp.
Sursa foto: Facebook Natalia Intotero

Poliția Brașov a transmis luni că este deschisă o anchetă în cazul fetei de 19 de ani, care a fost opărită la un centru de servicii din Săcele și a ajuns la spital.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Săcele au fost sesizați sâmbătă, în jurul orei 21.00, de către DGASPC Brașov cu privire la faptul că beneficiara unui complex de servicii din localitate, o tânără de 19 ani, a fost internată vineri, 11 august, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, prezentând arsuri la nivelul corpului.

„În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului, sub supravegherea unității de parchet competente”, transmite Poliția Brașov.

Ministrul Familiei Natalia Intotero a cerut autorităților o anchetă la centrul de plasament după ce tânăra de 19 ani, instituționalizată, a fost dusă la spital cu arsuri pe corp. Ministrul Familiei Natalia Intotero susține că a aflat despre acest caz de la un ONG.

„Condamn cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați. Este șocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituționalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe față, gât și spate”, a scris pe Facebook Natalia Intotero.

Ea a povestit, duminică, faptul că a vizitat-o pe tânără la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unde a constatat că starea ei de sănătate este grav afectată. Ministrul spune că a fost și la centrul de la Brădet, alături de prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, unde a avut discuții atât cu angajații, cât și cu tinerii instituționalizați.

„I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituțiilor abilitate. Adevărul trebuie să iasă la iveală și vinovații să plătească! De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgență corpul de control al instituției la fața locului”, mai transmite ministrul Familiei.

Natalia Intotero spune că este indignată că, în România anului 2023, există „atâta lipsă de umanitate față de acești copii”.

 

(sursa: Mediafax)

×