x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fechet anunță finanțări în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd

Fechet anunță finanțări în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   22:15
Fechet anunță finanțări în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță, miercuri, lansarea a două noi programe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv investiții în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd și investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi.

„Vom lansa două noi programe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență - investiții în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd și investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile. Primul program vizează dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile. Cea de-a doua investiție vine în sprijinul unităților administrativ – teritoriale, pentru a reduce povara depozitării gunoiului de grajd și a altor deșeuri compostabile”, anunță Mircea Fechet.

Ministrul Mediului a vizitat ferma Afiliu, din județul Buzăuocazier cu care a semnat și trimis la Monitorul Oficial ghidurile de finanțare pentru două Programe - unul în valoare de 20 de milione de euro, pentru finanțarea de instalații de producere a curentului electric și a biogazului din gunoi de grajd și al doilea - prin care sunt finanțate platforme pentru compostarea deșeurilor biodegradabile, în special a gunoiului de grajd.

„Pe 31 iulie va începe efectiv perioada în care se depun aceste proiecte. Finanțăm 90% din valoarea acestora și până la 4 milioane de euro pentru fiecare proiect de producere a energiei electrice sau a biogazului, respectiv până la 1,2 milioane de euro pentru fiecare proiect pentru platformele de gunoi de grajd. Ferma Afiliu a ales deja să folosească două biodigestoare, o măsură benefică din punct de vedere economic, pentru fermă, dar și pentru că o astfel de investiție înseamnă un mediu mai sănătos pentru fiecare dintre noi”, încheie Fechet.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: fechet investiţii gunoi