x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fenomen natural CIUDAT la Buzău. Bătrânii spun că este semnul că urmează o IARNĂ GREA (VIDEO)

Fenomen natural CIUDAT la Buzău. Bătrânii spun că este semnul că urmează o IARNĂ GREA (VIDEO)

31 Oct 2013   •   13:46
Fenomen natural CIUDAT la Buzău. Bătrânii spun că este semnul că urmează o IARNĂ GREA (VIDEO)

Spectacol de culoare în aproape toate cartierele Buzăului, unde la sfârşit de octombrie, oamenii au şansa să vadă trandafiri înfloriţi, potrivit stiridebuzau.ro. Horticultorii avertizează că astfel de ciudăţenii sunt generate de schimbările climatice din ultimii ani. Fenomenul a fost semnalat la scară mult mai mică în urmă cu doi ani, înainte cumplitei ierni care a îngropat în nămeți zona de câmpie a județului Buzău.

Scroll pentru video

Oamenii trecuţi de prima tinereţe spun că nu au mai văzut aşa ceva, dar că ar fi auzit din bătrâni că acesta este  semnul unei toamne lungi urmată de o iarnă grea. "Eu unul n-am mai văzut așa ceva dar bunicul meu mi-a povestit cu ani în urmă că așa se întâmplă când vine o iarnă grea. Totuși e un spectacol frumos", a declarat Nicolae Adrian, de 58 de ani.

"Aceste perturbări climatice au schimbat bioritmul plantelor. Fazele lor nu s-au derulat corespunzător și acum pentru că avem de-a face cu un nou val de căldură trandafirii au înflorit din nou. Plantele sunt veriga de jos a lanțului trofic și sunt în relație direct cu factorii de vegetație, simt foarte bine că ceva nu este în regulă", a explicat academicianul Costel Vânătoru.

×