x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FERMA PREŞEDINTELUI. Rădulescu a sfidat pentru a patra oară comisia Nana

FERMA PREŞEDINTELUI. Rădulescu a sfidat pentru a patra oară comisia Nana

de Daniela Ivan    |    19 Feb 2014   •   21:24
FERMA PREŞEDINTELUI. Rădulescu a sfidat pentru a patra oară comisia Nana
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat ieri la audierile comisiei şi îi va fi trimisă o a cincea invitaţie. Preşedintele Comisiei parlamentare, Eugen Nicolicea, a declarat că de data aceasta invitaţia va fi prin agent procedural, adică printr-un membru din stafful comisiei.

“Domnul Adrian Rădulescu nu a răspuns nici la a patra invitaţie pe care i-am adresat-o noi, ca membri ai Comisiei. A primit două invitaţii la serviciu, la Palatul Cotroceni, şi două acasă. Domnia sa nu a răspuns nici la a patra invitaţie. O vom trimite şi pe a cincea, după care săptămâna viitoare vom comunica ce am decis”, a declarat senatoarea Gabriela Firea, după şedinţa de ieri a Comisiei de la Palatul Parlamentului. Aceasta a mai explicat că deja m embrii Comisiei şi-au formulat o opinie, anume că domnul Adrian Rădulescu sfidează Parlamentul, această Comisie. Sfidând Parlamentul, sfidează şi poporul. “A fost deputat, a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, consilier prezidenţial. Iată câte motive pentru a accepta şi a se prezenta în faţa unei Comisii parlamentare pentru a răspunde unor întrebări. Domnia sa a afirmat public că s-a implicat personal în achiziţia terenului de 290 hectare din Comuna Nana pentru doamna Ioana Băsescu”, a mai adăugat Firea. 

Secretara Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat pe 21 ianuarie că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu. De asemenea, agentul agricol a afirmat că domnul Adrian Rădulescu, pe vremea când era consilier prezidenţial, a venit la primăria Comunei Nana şi a depus contractul de vânzare-cumpărare pentru cele 290 de hectare pe numele doamnei Ioana Băsescu.

Săptămâna viitoare, Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a invitat la audieri, printre alţii, pe primarul comunei, prefectul judeţului şi reprezentanţii ANRP.

“Luni vor fi invitaţi prefectul judeţului Călăraşi, primarul comunei Nana, care va veni şi cu registrele agricole. Pentru ziua de marţi avem reprezentanţii ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), Institutului Fundulea şi ADS (Agenţia Domeniilor Statului), iar pentru ziua de miercuri avem pe avocata firmei Berfige, firmă care a compactat cele 290 hectare şi a vândut terenul doamnei Ioana Băsescu”, a declarat senatoarea Gabriela Firea.

×