x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festin cu căpşuni, la sfârşitul săptămânii, în Parcul IOR

Festin cu căpşuni, la sfârşitul săptămânii, în Parcul IOR

21 Mai 2022   •   10:05
Festin cu căpşuni, la sfârşitul săptămânii, în Parcul IOR

Un festin cu căpşuni va avea loc, de Sfinţii Constantin şi Elena, în Parcul IOR din Capitală, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Cetăţenii vor putea cumpăra plăcinte şi langoşi cu brânză dulce şi căpşuni sau smântână şi căpşuni, clătite cu dulceaţă de căpşuni, tarte cu căpşuni, îngheţată, fresh-uri şi milkshake-uri din căpşuni.

Organizatorii au chemat bucătari şi bucătărese pentru a pregăti, după reţete alese, produse delicioase. Aceştia vor aşeza, dis-de-dimineaţă, sute de kilograme de căpşuni, proaspete sau în preparate alese.

Pe lângă toate bunătăţile preparate din căpşuni, organizatorii au pregătit alte surprize. O selecţie inedită de deserturi îi aşteaptă pe toţi cei care vor trece pragul evenimentului: cozonaci şi plăcinte în foi dulci sau sărate, prăjituri cu brânză, respectiv cu fructe, turtă dulce pentru cei mici şi vată de zahăr cu personaje, bubble wafle, langoşi, gogoşi şi clătite cu ciocolată şi fructe, kurtos kallacs, îngheţată, sucuri naturale, fresh-uri, cafea şi cocktailuri, ciocolată de casă, baclavale, fursecuri cu smochine şi fistic, rahat turcesc şi multe alte bunătăţi.

Savoarea bucatelor autentice va fi întregită de preparate inedite şi produse tradiţionale, naturale, produse bio şi organice, făcute în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame şi cârnaţi, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte şi cozonaci, până la dulceţuri şi produse apicole, băuturi tradiţionale şi vinuri autohtone.

Cei interesaţi pot veni să cumpere mâncăruri alese, gătite de maeştri bucătari: tocăniţe la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă în jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu oaie, cârnaţi la garniţă, cârnaţi ardeleneşti, cârnaţi la bardă, bunătăţi pregătite după reţete moştenite din moşi strămoşi.

Nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate, sute de mititei, frigărui şi costiţe, toate acestea stropite cu vin, bere rece ca gheaţa şi licori puternice în struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere. Accesul la eveniment este gratuit.

 

 

×