x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fetiţă moartă la ștrandul din Geoagiu Băi. Medicii au făcut autopsia şi explică ce s-a întâmplat

Fetiţă moartă la ștrandul din Geoagiu Băi. Medicii au făcut autopsia şi explică ce s-a întâmplat

31 Mai 2016   •   17:25
Fetiţă moartă la ștrandul din Geoagiu Băi. Medicii au făcut autopsia şi explică ce s-a întâmplat
Sursa foto: FOTO: monitorulcj.ro

O fetiță de 7 ani din Turda a murit, duminică, după masă în urma unui accident petrecut în bazinul pentru copii din ștrandul din Geoagiu Băi, judeţul Hunedoara.

Unii martori spun că un băiat a sărit în apă peste ea, gest care i-a fost fatal fetei, alţii spun că ea a sărit de la trambulină, iar impactul cu apa i-a adus moartea, scrie monitorulcj.ro.

Fata a ieșit din apă pe propriile picioare, a acuzat dureri de cap și de gât, apoi a început să vomite și a intrat în stare de inconștiență, la scurt timp. Fetița nu a mai putut fi salvată, deși medicii de pe ambulanță au ajuns cu ea la UPU.

„Autopsia a arătat o fractură de coloană cervicală probabil produsă la momentul impactului cu apa, prin săritură de la înălţime. În momentul impactului capului cu apa se produce o flexare inversă, dorso-flexie a coloanei cervicale, când poate să cedeze vertebra. Acest lucru este susţinut şi prin faptul că prezintă şi un hematom subdural în curs de constituire, care este exclusiv de decelerare – capul loveşte un plan fix, apa fiind în acest caz planul fix unde a avut loc impactul”, a declarat, Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

 

×