x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiica liderului Ligii "Miron Cozma", s-a sinucis

Fiica liderului Ligii "Miron Cozma", s-a sinucis

20 Mai 2009   •   00:00

Vasilica Creţan, în vârstă de 13 ani, fiica preşedintelui Ligii "Miron Cozma" din Rovinari, a fost internată, marţi seară, în stare foarte gravă după ce a înghiţit o cantitate mare de medicamente. Potrivit Mediafax, fata a murit în cursul nopţii trecute.



Fata a fost adusă la spital după ce medicii de la spitalul din Rovinari încercaseră să o resusciteze. Ea a fost găsită în comă de familie, care a chemat Ambulanţa pentru a o transporta la spital.

"Nu ştiu care ar putea fi cauzele exacte. Se pare că a luat o notă de 7 la şcoală şi asta a marcat-o mai mult. Ea era şi o fire mai timidă, avea note foarte bune în general, iar acum s-a întâmplat nenorocirea aceasta", a declarat, marţi, Constantin Creţan. El a venit la spital împreună cu soţia sa pentru a fi alături de fiica lor.

Dr. Liliana Puiu Crăciun, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a spus că şansele de recuperare a minorei sunt minime. Medicul a adăugat că echipa care a acordat primul ajutor a reuşit să facă inima fetei să bată din nou, însă adolescenta nu a fost recuperată din punct de vedere neurologic, ceea ce înseamnă că sistemul său nervos, inclusiv creierul, a fost puternic afectat.

Potrivit lui Crăciun, fata ar fi înghiţit acasă o doză mare de medicamente, circa 150 de pastile de xiofor, un medicament folosit de persoanele care suferă de diabet, Constantin Creţan fiind într-o astfel de situaţie. "Mai grav este că, din ce am înţeles noi, fata a fost găsită mai târziu şi de aceea şi şansele ei de recuperare sunt reduse. Poate dacă s-ar fi intervenit mai repede altele ar fi fost şansele", a mai spus medicul.

Creţan a menţionat, la rândul său, că Vasilica a înghiţit din medicamentele sale pentru diabet, dar nu a confirmat cantitatea de 150 de pastile. "Erau medicamentele mele, e adevărat, dar nu erau atâtea. Nu mi s-a plâns niciodată de vreo problemă, nu-mi dau seama de ce a făcut un asemenea gest", a menţionat Creţan.

Constantin Creţan este unul dintre "locotenenţii" lui Miron Cozma, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele din 1999. Creţan a fost eliberat din închisoare din motive medicale, după trei ani de detenţie, la sfârşitul anului trecut, printre afecţiunile de care suferă Creţan fiind şi diabetul.

×
Subiecte în articol: observator creţan