x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiii primarului din Deta, eliberaţi din arest

Fiii primarului din Deta, eliberaţi din arest

14 Noi 2011   •   10:16
Fiii primarului din Deta, eliberaţi din arest

Cei doi fii ai primarului din Deta, arestati in urma unui scandal soldat cu injunghierea a trei tineri, vor fi cercetati in libertate. Tribunalul Timis a repins, astazi, recursul procurorilor la decizia Judecatoriei, de punere in libertate.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Timis, Lavinia Biris, a declarat, pentru Mediafax, ca magistratii acestei instante au decis punerea in libertate a lui Bogdan si Daniel Roman, precum si a celorlalti patru inculpati in acest dosar, printre care si presupusa victima a fiilor primarului din Deta, Stefan Alexandru.

Biris a afirmat ca Stefan Alexandru a primit interdictia de a parasi tara, in timp ce ceilalti cinci inculpati vor fi cercetati in stare de libertate sub control judiciar.

Judecatoria Deta a decis, joi, punerea in libertate a celor sase inculpati cercetati in cazul scandalului din Deta, decizia fiind atacata de procurori.

In noaptea de 23 spre 24 iulie, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman. Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandal.

Initial, in aceasta cauza au fost retinuti fiul cel mic al primarului din Deta, Calin Roman, si alti trei tineri, in timp ce fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, a fost cautat de politisti, el fiind dat in urmarire generala si in consemn la frontiera in urma altercatiei.

In 25 iulie, Judecatoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Calin Roman si a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Birzan si Valentin Pavel Strimtu, in timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare in lipsa pentru 30 de zile, el fiind suspectat ca a taiat cu sabia trei tineri in urma conflictului din Deta.

Fiul cel mare al primarului PDL din Deta, Bogdan Roman, a fost prins ulterior de anchetatori, in zona Pietei Unirii din centrul Timisoarei.

×