x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea cere Guvernului să aplice principiul 'poluatorul plăteşte' pentru vehiculele poluante

Firea cere Guvernului să aplice principiul 'poluatorul plăteşte' pentru vehiculele poluante

10 Ian 2020   •   15:34
Firea cere Guvernului să aplice principiul 'poluatorul plăteşte' pentru vehiculele poluante

Primarul general, Gabriela Firea, solicită Guvernului să aplice principiul "poluatorul plăteşte" pentru vehiculele poluante.


"Cer Guvernului să aplice principiul 'poluatorul plăteşte' pentru vehicule poluante. Am luat o măsură pe plan local, vinieta 'Oxigen', dar, dacă Ministerul Mediului nu ia o măsură la nivel naţional, eficienţa luptei cu poluarea la nivel naţional va fi redusă, parţială, se va referi doar la Bucureşti", a spus Firea într-o declaraţie de presă.

De asemenea, ea solicită urgentarea lucrărilor la Centura ocolitoare a Capitalei şi demararea lucrărilor la noua Centură a Bucureştiului, care va face legătura între A1 şi A2; finalizarea lucrărilor la magistrala M5 şi demararea lucrărilor la magistrala M6; modernizarea în regim de urgenţă a trei dintre cele patru CET-uri.

Ea mai cere gestionarea eficientă a depozitelor de deşeuri, aspect despre care declară că în mod eronat s-a spus că ar fi atributul PMB. Firea a explicat că Municipalitatea nu avizează gropile de gunoi, ci Agenţia de Mediu. 

www.agerpres.ro

×