x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea, despre consumul de droguri în rândul tinerilor: 1,2 milioane de consumatori ocazionali

Firea, despre consumul de droguri în rândul tinerilor: 1,2 milioane de consumatori ocazionali

23 Mai 2022   •   15:22
Firea, despre consumul de droguri în rândul tinerilor: 1,2 milioane de consumatori ocazionali

Ministrul Familiei Gabriela Firea susține că cifrele oficiale ale consumului de droguri în România sunt îngrijorătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali.

„Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenților, nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realității. Chiar și în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, a scris luni pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susține că statisticile naționale nu trebuie neglijate și că peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt și mai rele: unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise.

„Trebuie să-i facem pe tineri să înțeleagă riscurile la care se expun și cum li se poate schimba viața pentru totdeauna. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naționale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar și familiilor acestora”, mai arată Gabriela Firea.

Ministrul Familiei s-a întâlnit luni cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea