x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Muncitorii indieni, în spitale din Capitală; punem la dispoziție clădire pentru asimptomatici

Firea: Muncitorii indieni, în spitale din Capitală; punem la dispoziție clădire pentru asimptomatici

23 Aug 2020   •   12:56
Firea: Muncitorii indieni, în spitale din Capitală; punem la dispoziție clădire pentru asimptomatici
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că cei peste 30 de muncitori indieni infectați cu COVID-19 vor putea primi îngrijiri medicale în spitalele din București, iar pentru asimptomatici va fi pusă la dispoziție o clădire unde vor putea sta în carantină.

Firea a scris, duminică, pe Facebook, faptul că muncitorii indieni angajați la un șantier din Sectorul 4 al Capitalei vor primi îngrijiri în spitalele din București.

„Muncitorii indieni, angajați la o firmă privată de construcții din București, depistați pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații. Am vorbit personal cu domnul Daniel Băluță, primarul sectorului 4, cu doamna subprefect, cu directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, cu managerul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș, Emilian Imbri și garantăm împreună că avem spații și locuri suficiente atât pentru internare, cât și pentru izolare”, a spus Firea.

Aceasta afirmă că încă o dată se dovedește utilitatea construirii Spitalului modular COVID-19 care funcționează ca secție externă a Spitalului Victor Babeș.

Peste 30 de angajați din India care lucrează pe un șantier din Capitală sunt infectați cu noul coronavirus, aceștia fiind izolați, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care a fost, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a evalua situația, împreună cu echipa medicală.

Peste 200 de angajați lucrează pe șantier, dintre care 38 sunt cetățeni indieni, a mai spus ministrul Violeta Alexandru, însă o evidență exactă o va transmite angajatorul către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București.

(sursa: Mediafax)

×