x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firma fantoma - Primaria ancheteaza afacerea Expo-Flora

Firma fantoma - Primaria ancheteaza afacerea Expo-Flora

de Oana Stancu Zamfir    |    Monica Andrei Capatos    |    25 Ian 2007   •   00:00
Firma fantoma - Primaria ancheteaza afacerea Expo-Flora

Dupa ce a comunicat in scris primarului Videanu date despre o firma care nu exista, directorul Administratiei Lacuri si Parcuri (ALPAB), Virgil Cirstea, ne-a contactat ieri pentru a ne informa, cu scuzele de rigoare, ca a gresit numele firmei care detine fosta Explo-Flora din Herastrau, transformata acum in cafenea. Nu era "Contex", ci "Kontex". In rest, nici o obiectie legata de cei care ar fi in spatele afacerii: cuplul Cristina Pirvulescu (blonda de la integrare, membru PD) - Bogdan Radulescu (fost director adjunct al Administratiei Lacuri si Parcuri). Cat despre solicitarea Jurnalului National de a fi facut public contractul de asociere dintre ALPAB si firma in cauza, Cirstea o scalda: "Sa vad ce pot sa va dau".

OFF-SHORE. Kontex Business Group SRL, firma indicata de Cirstea, are ca actionar majoritar (95%) o firma din Statele Unite, Kontex Business Group Inc, si un actionar minoritar (5%) in persoana unei tinere de 28 de ani, Gaina Paula Cristina. Internetul nu detine absolut nici o informatie despre firma americana. Conform datelor de la Registrul Comertului, ea este declarata ca avand "domiciliul" intr-un stat (Delaware) si "adresa" in alt stat (New Jersey).

In schimb, firma autohtona Kontex Business Group SRL nu are nici o treaba cu alimentatia publica. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, firma este inregistrata in 2003 cu obiectul de activitate "constructii de cladiri si lucrari de geniu", iar din 2005 isi declara ca activitate "salubritate, depoluare si activitati similare". Diferenta i-a adus si profit: daca in 2004 lucra in pierdere si avea o cifra de afaceri de pana la o jumatate de miliard, in 2005 si-a marit cifra de afaceri la 2,2 miliarde si a inregistrat si profit. Avand doar doi angajati. Presa a relatat ca firma a preluat cu scandal un contract de salubritate in Timis, judet condus de un pedist, Constantin Ostaficiuc.

CONTROL. Primarul Videanu a dispus ieri un control la ALPAB pentru a verifica toate actele care au stat la baza incheierii contractului intre institutie si firma mentionata.

SIFOANE
Pe Virgil Carstea, spun cu malitie unii dintre apropiatii sai, Revolutia din Decembrie 1989 l-a gasit la Harsova, acolo unde locuia, in drum spre coada la sifoane. Constiincios, ar fi lasat sifoanele la rand, plecand spre Consiliul Popular, unde revolutionarii din Harsova preluau puterea de la comunisti. Ajuns printre primii la locul faptei, a devenit fondator al noii structuri de conducere a Romaniei revolutionare, care avea sa fie denumita Consiliul Frontului Salvarii Nationale. S-a intors acasa, de la sifoane, in perioada Craciunului, aureolat de aportul sau inestimabil la victoria revolutiei si instaurarea democratiei; insa cu sifoanele tot goale. Ulterior, dezamagit de doctrina celor fideli lui Ion Iliescu, a fondat PNL Filiala Harsova. Nu s-a regasit politic nici aici si a ajuns la PD, pe filiera Basescu, al carui om se recomanda a fi.
  • Eliza Popa
  • CONTROL
    "Am demarat o ancheta interna. O comisie va verifica firma si modul in care s-a facut asocierea intre Administratia Lacuri si Parcuri si Kontex Business Group SRL"
    Adriean Videanu
    primarul general al Capitalei
    ×
    Subiecte în articol: observator firma