x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fişe psihopedagogice pentru depistarea delincvenţilor

Fişe psihopedagogice pentru depistarea delincvenţilor

21 Iul 2011   •   21:00

Fiecare elev va avea cate o fisa psihopedagogica, completata de psihologul scolii si de diriginte, astfel incat vor fi cunoscuti factorii favorizanti ai unor comportamente delincvente, potrivit proiectului Strategiei de prevenire a criminalitatii in Bucuresti 2011-2016. Printre factorii ce ar fa­vo­ri­za comportamente delincvente la minori se numara parintii plecati in strainatate sau aflati in inchisoare, precum si bolile psihice. Scolile si li­ceele vor incheia, astfel, partene­ria­te cu Politia, Politia locala, aso­cia­ti­i­le de parinti, firmele de paza si alte in­stitutii cu rol in protectia si promo­va­rea drepturilor minorilor. In acest fel se va constitui o echipa multi­dis­ci­plinara, asa cum prevede Strategia.

Monitorizarea incidentelor violente se va face intr-o baza de date unica, gestionata la nivelul Inspectoratului Scolar Bucuresti.

Inspectorii si reprezentantii institutiilor partenere vor cunoaste, astfel, toate situa­tiile cu risc si modul in care aceas­tea au fost rezolvate. Potrivit statisticilor existente, ma­jo­ritatea conflictelor in scoli sunt cau­za­te de nevoia de dominare (62%), raz­bunarea (47%), invidia si teribilis­mul.

De asemenea, absenteismul sco­lar este foarte raspandit in tara noastra, un elev de liceu lipsind de la ore, in medie, de 68 de ori pe an. Un alt studiu citat arata ca 60% dintre copii sunt agresati, deopotriva, in familie si la scoala.

×
Subiecte în articol: observator