x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu: Companiile de stat primesc bani de la buget doar în baza unui plan de restructurare

Florin Cîțu: Companiile de stat primesc bani de la buget doar în baza unui plan de restructurare

04 Ian 2021   •   16:44
Florin Cîțu: Companiile de stat primesc bani de la buget doar în baza unui plan de restructurare
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că societățile cu capital de stat vor primi bani de la buget doar dacă se restructurează. El a anunțat că planurile de reformă vor fi atent analizate în Guvern și companiile vor rămâne fără bani dacă refuză să se restructureze.

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat pe Facebook că bugetul pe 2021 va aduce o modificare importantă. Alocarea de fonduri companiilor de stat va fi condiționată de realizarea unor planuri de restructurare. Acestea vor fi verificate periodic și vor reprezenta un indicator pentru evaluarea miniștrilor.

„Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget DOAR în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi disupune o să fie monitorizat și judecat în guvern. Voi cere miniștrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare a acestor programe de restructurare/reformă.Planul de restructuare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți de mine la evaluarea miniștrilor”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul a mai anunțat că toate prioritățile din programul de guvernare vor avea finanțare în bugetul pentru 2021.

×
Subiecte în articol: florin citu