x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Piersic mărturiseşte la "Te pui cu blondele?” cum a obţinut medalia onorifică a Israelului şi Ierusalimului

Florin Piersic mărturiseşte la "Te pui cu blondele?” cum a obţinut medalia onorifică a Israelului şi Ierusalimului

23 Dec 2013   •   10:28
Florin Piersic mărturiseşte la "Te pui cu blondele?” cum a obţinut medalia onorifică a Israelului şi Ierusalimului
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

În ediţia specială de Crăciun, la „Te pui cu blondele?”, Florin Piersic va fi invitatul care le va ţine piept blondelor, dar şi celorlalţi concurenţi care au venit la show-ul moderat de Dan Negru. Printre ei se numără Dj Wanda, Laurette, Piticu şi Tudor Turcu, câştigătorul celui de-al doilea sezon de „X Factor”. Ediţia este una de coleţie datorită mărturisirilor pe care Florin Piersic le va face luni, 23 decembrie, de la ora 20:30, la Antena 1.

Una dintre poveştile care i-au marcat viaţa lui Florin Piersic a avut loc în timpul Holocaustului. Tatăl său a adăpostit în abatorul pe care îl deţinea şase familii de evrei, timp de şase luni de zile, perioadă în care le-a hrănit şi protejat. Când situaţia le-a permis familiilor să părăsească abatorul, ele s-au dus în Israel  şi au sădit un pom în Grădina Ghetsimani pe care au pus o plăcuţă cu inscripţia: „Doctorul Ştefan Piersic, profesorul din Cernăuţi, ne-a salvat viaţa ţinându-ne în casa lui şase luni de zile.”

Pentru că tatăl său a salvat vieţile atâtor oameni, Florin Piersic a fost chemat în Israel de prim-ministrul Israelului, Beniamin Netaniahu, ca să-i ofere medalia onorifică a Israelului şi Ierusalimului. Mai multe momente excepţionale pline de poveşti de viată pot fi urmărite la „Te pui cu blondele?” în ediţia specială din data de 23 decembrie, de la ora 20:30, la Antena 1.  

 

 

 

 

×