x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FOLK - ACORDURI DE CHITARĂ ÎMPLETITE CU POEZIE/Tineri şi liberi să cânte aici!

FOLK - ACORDURI DE CHITARĂ ÎMPLETITE CU POEZIE/Tineri şi liberi să cânte aici!

14 Dec 2008   •   00:00
FOLK -  ACORDURI DE CHITARĂ ÎMPLETITE CU POEZIE/Tineri şi liberi să cânte aici!

Radio România Actualităţi, Radio Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti continuă în liceele din Capitală cea de-a treia ediţie a manifestării "Folk fără vârstă".



După ce, la început de noiembrie, folkul a fost oaspetele Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr", miercuri, 10 decembrie, "Folk fără vârstă" a ajuns la Colegiul Economic "Virgil Madgearu". De data aceasta au existat două secţiuni, cea de Interpretare şi cea de Creaţie, liceenii demonstrând că se mai poate crea, că se mai poate cânta. Premiile au fost greu de împărţit, participanţii fiind şi mulţi şi talentaţi, iar juriul a ales destul de greu. La Interpretare, Premiul I a fost adjudecat de un duet format din Laura Georgescu şi Alexandru Petre, iar asemănarea liceanului cu genialul poet a impresionat atât asistenţa, cât şi juriul, întreaga sală ovaţionând minute în şir.

RECUNOAŞTEREA VALORII. Premiul II a fost obţinut de Anca Ochinciuc, Premiul III pentru Adriana Vasile şi o menţiune a mers la duetul Alina Dobre şi Tatiana Iordache. La Creaţie, Premiul I a fost împărţit între Bogdan Ursache, Alexandru Petre, Şerban Nae şi Alin Popescu, Premiul II revenindu-i Alexandrei Bulearcă. Premiile au constat bineînţeles din... chitare, instrumentul simbol al muzicii folk, asigurate de "Hora Reghin". Primul minirecital i-a aparţinut lui Ovidiu Mihăilescu "tânăr şi liber", aşa cum îl ştim, al doilea Mariei Gheorghiu, sensibilă, frumoasă, cu voce de înger, iar ultimul, dar nu cel din urmă pe listă a fost Eugen Cristea, cu trupa ATELIER, magnifici. "Conceptul festivalului li s-a părut surprinzător multora, dar a fost fericit îmbrăţişat de publicul căruia i se adresează", ne-a spus cântăreaţa şi compozitoarea Alina Manole, membră a juriului.

×
Subiecte în articol: observator