Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat temporar controlul judiciar emis pe numele fostei şefe a ANRP, Ingrid Zaarour, cercetată în două dosare privind fraude cu retrocedări, pentru a putea merge la Milano, din motive medicale. Ea a primit permisiunea să plece timp de două săptămâni.
Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, pentru prima dată, solicitarea formulată în acest sens de Ingrid Zaarour în data de 20 noiembrie 2015, prilej cu care a decis să modifice temporar condiţiile controlului judiciar în ceea ce o priveşte, pentru a-i permite acesteia să lipsească din țară în intervalul 5-8 decembrie 2015. Şedinţa de judecată a avut loc în camera de consiliu, judecătorii constatând că deplasarea se impune din motive medicale.
Deşi Ingrid Zaarour a reuşit, prin argumentele invocate, să îi convingă pe judecători în legătură cu necesitatea acestei deplasări, procurorii Direcţiei Naţio-nale Anticorupţie nu s-au lăsat înduioşaţi şi au atacat cu contestaţie hotărârea Curţii de Apel Bucureşti. În data de 2 decembrie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rea-udiat-o pe Ingrid Zaarour, după care au respins contestaţia Parchetului ca nefondată. Decizia este una definitivă.
Fosta şefă a ANRP a fost trimisă în judecată în două dosare penale. Ultimul a ajuns în instanţă în luna iunie a acestui an, fiind acuzată că, împreună cu mai mulţi membri ai Comisiei de Stabilire a Despăgubirilor, Ingrid Zaarour a avizat nelegal atribuirea unor despăgubiri în beneficiul afaceristului Horia Simu Şchiopu, pentru un teren de 97.509 metri pătraţi, la o valoare supraevaluata cu 50 la sută. Simu a invocat faptul că nesoluționarea cu prioritate a dosarului i-ar provoca o puternică stare de stres care i-ar afecta grav sănătatea.
Prejudiciul în acest dosar a fost calculat de procurori la 70 de milioane de euro.
Ingrid Zaarour a fost şefă a ANRP din 2005 până în 2009. A lăsat în urma sa 37.057 de dosare nesoluţionate, în timp ce afaceriştilor controversaţi li se rezolvau dosarele imediat