x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul director al RATB Viorel Popescu va fi cercetat în arest la domiciliu

Fostul director al RATB Viorel Popescu va fi cercetat în arest la domiciliu

16 Iun 2014   •   14:36
Fostul director al RATB Viorel Popescu va fi cercetat în arest la domiciliu
Sursa foto: luju.ro

Fostul director general al RATB Viorel Popescu a fost eliberat din arest preventiv, urmând ca el să fie cercetat de procurorii DNA în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a fost de acord pe 6 iunie cu propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Viorel Popescu pe o perioadă de 30 de zile, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis acestuia contestaţia şi a decis cercetarea lui în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Pe durata arestului la domiciliu, Viorel Popescu nu are voie să comunice cu martorii audiaţi în dosar - Chiru Virgil, Stoica Teodor, Oprea Cristina Elena, Sandu Bianca, Hoinaru Mihaela, Arsene Răzvan Vasile, Bordei Manuela Valentina Vasilica, Mureşan Olimpia, Godina Florina, Sandu Corina, Turcilă Răzvan Constantin - ori cu alte persoane angajate la SC Urbconnet SRL sau la RATB.

Potrivit DNA, în perioada 10 noiembrie 2011 - 9 octombrie 2012, Viorel Popescu nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodată, foloase materiale necuvenite pentru o firmă privată.

'Concret, la data de 13 martie 2012, între RATB şi o societate comercială, care nu avea drept asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă, a fost încheiat un contract de prestări servicii juridice. Din conţinutul contractului rezultă că RATB, prin inculpatul Popescu, a împuternicit firma respectivă în vederea recuperării tuturor creanţelor de la CASMB, în baza unor simple solicitări ale firmei private către debitoare, îndrituită cu rolul de intermediar în relaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti cu CASMB. Din actele existente la dosar reiese că în contract se specifică faptul că firma privată avea obligaţia de asistare la controlul efectuat de CASMB faţă de RATB, în vederea rambursării sumelor cuvenite regiei, deşi, în realitate, nu a existat şi nu se prefigura un astfel de control', susţin procurorii, potrivit Agerpres.

În plus, conducerea RATB cunoştea clar la momentul semnării actelor întocmite de funcţionarii de specialitate ai regiei cuantumul sumelor de bani neachitate de CASMB, defalcate pe unităţi lunare de timp, astfel încât aceste verificări nu se impuneau a fi încredinţate firmei private prin contractul indicat.

'În baza contractului de consultanţă juridică, RATB a efectuat plăţi, nelegale şi nefundamentate de prestaţii concrete ale beneficiarului, în sumă de peste 3,6 milioane lei, aproximativ 820.000 euro, ce reprezintă prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucureşti', mai arată DNA.

×